מתכון מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה | השף הלבן

מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה

מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה

מאת: אדום אדום
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מעורב (שווארמה שייטל) על חציל שרוף וטחינה
המרכיבים ל4 מנות:
  • 500 גר’ שייטל (לבקש מהקצב לפרוס לנתחי שווארמה)
  • בצל גדול, קלוף ופרוס לרצועות דקות
  • מלח
  • פלפל שחור
  • כמון, לפי הטעם
  • תערובת גריל (עוף/בשר)
  • 2 חצילים בינוניים
  • 250 גר’ טחינה לבנה מוכנה (סמיכה)
  • מיץ לימון
  • עלי בייבי ראשאד או ארוגולה
  • כף צנובר קלוי (מומלץ מאד)
הוראות הכנה:
  • 01.

    צולים את החצילים על גריל פחמים או על הגז לריכוך מלא. יש להפוך את החצילים מידי פעם מצד לצד לריכוך שווה בכל הכיוונים.

  • 02.

    מחממים מחבת או משטח צליה לחום גבוה. משמנים ב – 2 כפות שמן צמחי ומזהיבים את הבצל. מסירים מהאש.

  • 03.

    מטגנים קלות את נתחוני הבשר לקבלת צריבה קלה בלבד. משיבים את הבצל, מתבלים ומסירים מהאש.

  • 04.

    חוצים את החצילים הקלויים. בעזרת מזלג חורצים מעט את בשר החציל, ממליחים וסוחטים מעל מיץ לימון טרי , מוזגים כף טחינה לבנה על החציל ומפזרים מעל את נתחוני הבשר.

  • 05.

    מעטרים בעלי בייבי ראשאד וצנוברים קלויים. הערה: מומלץ להוסיף מלח רק בתום הבישול, בהתאם לצורך, מאחר והבשר מנוקר ומוכשר.

הכנת? כאן מדרגים
(89)