מתכון בורקס בשר | השף הלבן

בורקס בשר

בואו להכין בבית מאפה בצק עלים טעים ופריך ממולא בבשר בקר, מנה ראשונה נהדרת לכל ארוחה

מאת: נעמי אבליוביץ'
בשרי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
בורקס בשר
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל15-20 בורקסים:
  • 500 גרם בשר בקר טחון "אדום אדום"
  • 3-4 כפות ממרח עגבניות מיובשות "אוליביה"
  • מלח ים, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • 1 חלמון ביצה
  • זרעוני שומשום
  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים, קצוצים דק
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל- 200 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהמחבת חמה מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה.

  • 03.

    מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא משנה את צבעו. מוסיפים את ממרח העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב.

  • 04.

    מגלגלים את הבצק ליריעה רחבה וחוצים אותה לאורכה כך שיתקבלו שני מלבנים ארוכים. מניחים את מילוי הבשר לאורך כל מלבן ומגלגלים לרולדה ארוכה. מעבירים בזהירות לתבנית האפייה. 

  • 05.

    בעזרת סכין חדה חורצים קוים אלכסונים לאורך הרולדה, מברישים בחלמון ביצה ומפזרים את זרעוני השומשום. אופים בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    פורסים את הרולדה ליחידות באורך 10 ס"מ ומגישים לצד רוטב טחינה. 

הכנת? כאן מדרגים
(356)