מתכון בולונז תפוחי אדמה | השף הלבן

בולונז תפוחי אדמה

תבשיל בשר בקר ותפוחי אדמה ברוטב עגבניות, מנה משביעה ולא מורכבת מאוד להכנה

מאת: עורך השף הלבן
בשרי סוג מתכון
בינוני רמת מיומנות
בולונז תפוחי אדמה
המרכיבים ל4 מנות:
  • 5 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות בינוניות
  • מלח
  • 1 כפית כמון
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כוס של שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1/2 כפית סוכר
  • מלח
  • פלפל שחור טחון דק
  • 2 כפות קטשופ
  • 400 גרם בשר בקר (צוואר/צלעות) טחון טרי
  • 1 כף עלי טימין טריים
  • 1 כף עלי בזיליקום טרי, קצוצים דק
  • 1/3 כוס שמן קנולה
  • פטרוזיליה קצוצה
  • 3/4 כוס מים
הוראות הכנה:
  • 01.

    מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עם 1/2 כפית מלח וכפית כמון כ-15 דקות עד לריכוך קל. מסננים בעדינות ומצננים ללא שטיפה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים במחבת 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל הקצוץ 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים כף עלי טימין טרי קצוץ וממשכים לצלות את הבצל עד להשחמה.

  • 04.

    מוסיפים 2 שיני שום כתושות, העגבניות המרוסקות, חצי כפית סוכר ופלפל שחור, 2 כפות קטשופ, וצולים דקה.

  • 05.

    מוסיפים 3/4 כוס מים ומרתיחים

  • 06.

    מוסיפים את הבשר ומערבבים קלות עם מטרפה כדי לפורר את הבשר היטב.

  • 07.

    מערבבים שוב ומרתיחים. מנמיכים את החום ומבשלים 30 דקות תוך ערבוב קל.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 08.

    מתבלים במלח - מרקם הבשר לא צריך להיות נוזלי.

  • 09.

    לאחר החימום ולפני ההגשה מוסיפים לרוטב כף עלי בזיליקום קצוץ דק ומערבבים.

  • 10.

    מחממים במחבת 1/3 כוס שמן קנולה עם 3 כפות שמן זית במחבת צלייה.

  • 11.

    צולים את תפוחי האדמה המבושלים מכל הצדדים עד להשחמה ומעבירים למסננת לדקה. (אם חלק מקוביות תפוחי האדמה מתרסקות בטיגון זה לא נורא).

  • 12.

    ממליחים את תפוחי האדמה ומסדרים מעל צלחת הגשה עם שוליים גבוהים, מעל יוצקים את הבשר, מערבבים קלות, מפזרים פטרוזיליה קצוצה ומגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(199)