• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • בשר
  • אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
ספריית-השף
  • שוקי עוף בתערובת תבליני קארי ביתית וחלב קוקוס
  • נתחוני פילה בקר ברוטב רימונים מעל אורז בסמטי
  • המבורגר עם תפו"א אפוי וסלט ירקות
  • תבשיל בשר עם ירקות ובצקניות

אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים

הנה ההוכחה שהמנה העיקרית בארוחת החג לא צריכה להיות מסובכת להכנה! יהודית אביב משתפת אותנו לצלי אסאדו טלה קוצר מחמאות

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : יהודית אביב \ צילום : יהודית אביב
דרג:
אסאדו טלה בתנור בתוספת תפוחי אדמה ירושלמיים
עד 40 דקות \ שף מתחיל - קל \ בשרי
כמות מנות: 6-8
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • מצרכים לאסאדו טלה
  • 3 חבילות אסאדו טרי על העצם של "אדום אדום" (5 יחידות אסאדו בינוניות/1.5-2 ק"ג)
  • 2-3 עצמות בקר (לא חובה אבל מוסיף עוד טעם) "אדום אדום"
  • 1/2 ק"ג בצלי שאלוט
  • 1/4 כוס שמן זית +2 כפות
  • כ - 1/2 כפית מלח ים אטלנטי (עדיף לא להגזים עם המלח ואם חסר אפשר לפזר מלח גס על הבשר המוכן בזמן ההגשה).
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1/4 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • מצרכים לתפוחי אדמה ירושלמיים בתנור
  • 2 ק"ג תפוחי אדמה ירושלמיים (בטטה קסבייה)
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4 כפית כורכום
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1/2 כפית מלח ים אטלנטי
  • 1 ראש שום
  • 6-7 ענפי טימין טרי
  • 20 עגבניות שרי תמר חצויות

איך מכינים:

1.    אסאדו בתנור: מחממים תנור לחום של 170 מעלות.
2.    בקערה גדולה שמים את האסאדו, עצמות הבקר ובצלי השאלוט.
3.    שמים בקערית את שמן הזית, מלח ים אטלנטי, פלפל שחור גרוס, כורכום ופפריקה. מערבבים היטב ומורחים את הבשרים והבצל עם הידיים כך שהכל יהיה מרוח היטב.
4.    על להבה גבוהה מחממים 2 כפות שמן זית בסיר רחב שאפשר להכניס לתנור. כשהשמן חם מאוד צורבים את הבשר - מניחים בסיר ולא נוגעים במשך כמה דקות עד שהבשר משחים היטב ורק אז הופכים וצורבים מצד שני. מסירים את הסיר מהגז. את הבצלים המתובלים שומרים בקערה, הם ייכנסו לסיר מאוחר יותר.
5.    מפרקים את שיני השום ומפזרים בין הבשרים (אין צורך לקלוף אותם). מפזרים גם ענפי טימין בין הבשרים וצולים בתנור שעה.
6.    מוסיפים את הבצלים המתובלים לסיר וצולים עוד שעה וחצי - שעתיים עד שהבשר רך לחלוטין ומוכן לאכילה.
7.    תפוחי אדמה ירושלמיים: שוטפים היטב את תפוחי האדמה, בעזרת קולפן קולפים אותם ומניחים בתבנית אפייה. מזלפים שמן זית, מתבלים בכורכום, פפריקה ומלח. עושים ממש מעין מסאג' לתפוחי האדמה כך שיהיו עטופים היטב בשמן ותבלינים.
8.    מפרקים את ראש השום ומפזרים בין תפוחי האדמה (אין צורך לקלוף), מפזרים ענפי טימין ועגבניות שרי חצויות. מכסים את התבנית עם נייר כסף, אופים שעה וחצי עד שתפוחי האדמה רכים לחלוטין. בשלב הזה תפוחי האדמה מפרישים המון נוזלים שיצטמצמו בשלב הבא.
9.    מסירים את נייר הכסף, מעבירים את התנור למצב גריל ומשחימים את תפוחי האדמה והעגבניות עוד 10-15 דקות עד שהם מקבלים צבע זהוב ורוב הנוזלים הצטמצמו והפכו לרוטב סמיך.
10.    הצעת הגשה: אני אוהבת להגיש בשר על משטח עץ טבעי. בעיני זה הכי מתאים והבשר מקבל את הכבוד הראוי לו. מניחים את האסאדו, מוזגים עליו מעט מהשמן שהצטבר בסיר, מניחים לידו את תפוחי האדמה ומגישים מייד כשהוא יוצא מהתנור.






אהבתם את המתכון? מעוניינים לטעום עוד בשר מבית השף הלבן? היכנסו לעמוד הלובי של בשר.
דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • שוקי עוף בתערובת תבליני קארי ביתית וחלב קוקוס
  • נתחוני פילה בקר ברוטב רימונים מעל אורז בסמטי
  • המבורגר עם תפו"א אפוי וסלט ירקות
  • תבשיל בשר עם ירקות ובצקניות
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו