מתכון ברוסקטה עם גבינת ברי | השף הלבן

ברוסקטה עם גבינת ברי

ברוסקטה קלילה וכיפית שמתאימה כמנה ראשונה בארוחה, או כנשנוש בין ארוחות

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ברוסקטה עם גבינת ברי
המרכיבים למנה אחת (כריך):
  • פרוסת בגט או ג’אבטה
  • שמן זית
  • מלח גס
  • שן שום
  • כפית חרדל גרגרים
  • 2 פרוסות גדולות של גבינת ברי (או קממבר או עיזים)
  • צנוברים קלויים
  • עלי טימין טריים
  • פלפל אדום (אפשר גם חריף) חתוך לקוביות קטנטנות
הוראות הכנה:
  • 01.

    חוצים שן שום לשתיים ומשפשפים את הצד החתוך על גבי פרוסת הלחם.

  • 02.

    מברישים את פני הפרוסה עם שמן זית, ובוזקים מעל קורט מלח גס. (אם אין מלח גס - לא להשתמש במלח רגיל).

  • 03.

    אופים את הפרוסה עד שהיא מתחילה להזהיב.

  • 04.

     מוציאים את הפרוסה מהתנור, ומורחים מעט חרדל גרגירים.

  • 05.

    מניחים שתי פרוסות נדיבות של גבינת ברי או קממבר, מפזרים מעליהן את הצנוברים, קוביות הפלפלים ועלי הטימין הטריים ומכניסים לתנור במיקום שיהיה קרוב לגריל.

  • 06.

    אופים עד שפני הגבינה מתחילים לבעבע והגבינה מתחילה לנזול מעט. טיפ: לא לאפות את הברוסקטה יתר על המידה כי הגבינה תהיה נוזלית מדי. על הגבינה להיות נימוחה ולא מותכת, לכן גם נשתמש בפרוסות עבות ונדיבות)

הכנת? כאן מדרגים
(0)