ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה | השף הלבן

ברד פודינג מלוח של גבינות וכרישה

החלה שנשארה משבת הופכת בקלות למאפה גבינות נהדר

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: שני בריל עיצוב: מאיה ליבנת הרוש
המרכיבים ל6:
  • 2 כוסות כרישה, חתוכה לפרוסות בעובי 1 ס"מ
  • 4 כפות שמן זית
  • חלה מרובעת, חתוכה לקוביות בגודל 2/2 ס"מ
  • עלי תימין מ-3 גבעולים
  • 3 ביצים
  • 3 כוסות חלב 3% תנובה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה לבישול 15% השף הלבן
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת פרומעז, חתוכה לקוביות "תנובה"
  • 100 גרם (1/2 חבילה) גבינת קצ'קבל (גלעד), מגוררת "תנובה"
  • 100 גרם (1 שקית) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
  • מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את שמן הזית במחבת גדולה מעל להבה בינונית. כשהשמן חם מוסיפים את הכרישה ומטגנים עד לריכוך והזהבה קלה, כ-5 דקות. מנמיכים ללהבה נמוכה ומבשלים את הכרישה תוך ערבוב לסירוגין, עד שהיא רכה ונימוחה, כ- 30 דקות. מתבלים במעט מלח ופלפל שחור.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    בזמן שהכרישה מתבשלת מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה. קולים את קוביות החלה בתנור עד להזהבה, כ-20 דקות. מעבירים את קוביות החלה לקערה גדולה ומוסיפים את הכרישה והתימין. מערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    בקערה נפרדת מניחים את החלב, ביצים, שמנת מתוקה, מלח ופלפל ומערבבים לבלילה חלקה. מוסיפים את קוביות הפרומעז וגבינת הקצ'קבל המגוררת ומערבבים בעדינות.

  • 04.

    בתבנית אפיה עמוקה מרופדת בנייר אפייה, מפזרים את קוביות החלה לשכבה אחידה ויוצקים מעל את ¾ מכמות בלילת החלב. מפזרים מעל את פתיתי הפרמזן ומניחים להשרייה 15 דקות.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 05.

    יוצקים מעל את הבלילה הנותרת ואופים בתנור עד שהמאפה זהוב ומבעבע, כ- ½1 שעות. מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(0)