מתכון בראוניז שוקולד וריבת חלב | השף הלבן

בראוניז שוקולד וריבת חלב

עוגת בראוניז משודרגת

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בראוניז שוקולד וריבת חלב
המרכיבים ל8 מנות/תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ:
לבראוניז
  • 200 גרם שוקולד מריר, קצוץ
  • 150 גרם חמאת "תנובה"
  • 150 גרם סוכר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם קמח
  • 5 כפיות גדושות ריבת חלב
לקישוט
  • 3 כפות ריבת חלב
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 02.

    בקערה גדולה ממיסים יחד שוקולד וחמאה במיקרוגל או על בן מארי.

  • 03.

    מוסיפים סוכר ומלח וטורפים היטב לתערובת אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את הביצים אחת-אחת, תוך טריפה בין הוספה להוספה, עד שהתערובת אחידה.

  • 05.

    מוסיפים קמח וטורפים רק עד שהוא נטמע בתערובת.

  • 06.

    יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ומיישרים.

  • 07.

    בעזרת כפית יוצרים תלוליות ריבת חלב על גבי הבראוניז.

  • 08.

    אופים במשך כ-18-23 דקות או עד שהבראוניז מתייצב בצדדים אך עדיין מעט רוטט במרכז.

    טיימר מופעל
    00:23:00
  • 09.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר לפני שחותכים לריבועים.

  • 10.

    חותכים את הבראוניז לריבועים בגודל הרצוי.

  • 11.

    קישוט: מחממים את ריבת החלב במיקרוגל עד שהיא מעט נוזלית.

  • 12.

    מקשטים כל ריבוע בראוני במעט ריבת חלב מעל בהגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(349)