בקלאווה מלוחה מבצק פילו - במילוי גבינות וירקות | השף הלבן

בקלאווה מלוחה

עוגת בקלאווה מלוחה במילוי גבינות וירקות, מרשימה מאד למראה וטעימה לא פחות

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בקלוואה מלוחה במילוי גבינות וירקות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב
המרכיבים ל20:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 בצלים סגולים, קצוצים
  • 1 בצל לבן, קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1 כפית סוכר
  • 1 פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת שום
  • קורט ציפורן
  • כ-2 כוסות עשבי תיבול - פטרוזיליה, כוסברה ומעט שמיר
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/2 גביע (125 גרם) בולגרית מעודנת פיראוס 16% שומן
  • 1/2 גביע (125 גרם) פטה כבשים פיראוס 20% שומן
  • 1/2 חבילה (125 גרם) חמד פיראוס 5% שומן
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 1 כוס (100 גרם) פיסטוקים, קצוצים דק
  • 1 כוס (100 גרם) אגוזי פקאן, קצוצים דק
  • 1 חבילה (500 גרם) בצק פילו מעדנות, מופשר לפי הוראות היצרן
  • 50 גרם חמאת תנובה, מומסת
  • 3 כפות דבש
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים רותחים
גודל תבנית: תבנית בגודל 25X30 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את שמן הזית במחבת גדולה. מוסיפים את שני סוגי הבצל ומטגנים כ-15 דקות, עד הזהבה. מוסיפים את המלח, הפלפל והסוכר ומטגנים כדקה. מוסיפים את הפלפל האדום ומטגנים כ-5 דקות, עד שהוא מתרכך. מוסיפים את הקינמון, השום והציפורן ומטגנים כדקה נוספת. מסירים מהכיריים, מוסיפים את עשבי התיבול וקליפת הלימון ומערבבים היטב.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים היטב את התבנית.

  • 03.

    שמים את הגבינות בקערה בינונית ומערבבים היטב. מערבבים את הפיסטוקים והאגוזים בקערה נפרדת.

  • 04.

    חותכים את עלי הפילו כך שיתאימו בדיוק לגודל התבנית. מניחים 5-4 עלים אחד על השני ובעזרת מברשת מברישים  היטב עם חמאה בין עלה לעלה. מפזרים מעל, לפי הסדר, מחצית מתערובת הבצל והעלים, מחצית מתערובת הגבינות ומחצית מהאגוזים. מכסים בעלה פילו ולוחצים עליו מעט, כדי ליצור שכבה אחידה. מברישים בחמאה ומניחים מעל עוד 5-4 עלי פילו נוספים, מוברשים בחמאה גם הם. מפזרים מעל את יתרת תערובת הבצל והעלים, הגבינות והאגוזים ומכסים ב-5-4 עלי פילו מוברשים בחמאה. לוחצים מעט על העלים, להידוק המילוי וחותכים את המאפה למעוינים.

  • 05.

    אופים 45-35 דקות, עד שעלי הפילו משחימים מעט.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)