מתכון בצק פילו ממולא גבינות וכרישה | השף הלבן

בצק פילו ממולא גבינות וכרישה

בורקס פילו עשיר בגבינות וכרישה

מאת: טל מנחם
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בצק פילו ממולא גבינות וכרישה
המרכיבים ל10 מנות / תבנית בקוטר 24 ס"מ:
לבצק:
  • חצי כוס שמן זית
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 8 עלי פילו
למלית:
  • 30 גרם חמאה
  • 2 כפות שמן זית
  • 5 כרישות פרוסות דק (החלק הלבן בלבד)
  • 200 גרם גבינה בולגרית פיראוס
  • 150 גרם קשקבל קולקשן
  • 100 גרם גבינת עיזים קשה מגוררת
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 4 כפות יוגורט של תנובה
  • מלח
  • פלפל שחור
  • 3 ביצים טרופות
  • 50 גרם צנוברים מטוגנים
  • 2 כפות קמח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מלית: ממיסים במחבת חמאה ושמן ומטגנים את הכרישה כ-15 דקות, מסננים מנוזלים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 02.

    מעבירים את הכרישה לקערה יחד עם שאר מרכיבי המלית.

  • 03.

    מחממים תנור לחום בינוני (180) מערבבים את שמן הזית עם החמאה, מניחים עלה פילו אחד בתוך התבנית כך שהשוליים שלו יגלשו מחוץ לתבנית, משמנים אותו שמים אחד נוסף ומשמנים וכך את שאר עלי הפילו.

  • 04.

    יוצקים את המלית ומכסים בשוליים שנשארו בחוץ.

  • 05.

    אופים כ-35 דקות עד הזהבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(46)