עוגת שכבות עם קצפת וריבת חלב | השף הלבן

עוגת שכבות עם קצפת וריבת חלב

עוגת שכבות מפנקת במיוחד שמכינים בקלות עם עלי הבלינצ'ס המוקפאים של מעדנות

מאת: רות אופק
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
עוגת שכבות עם קצפת וריבת חלב
צילום: רות אופק
המרכיבים ל6-8:
  • חבילה (20 יחידות) עלי בלינצ'ס מעדנות, מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 500 מ"ל שמנת מתוקה 38% של השף הלבן
  • 250 גר' (מיכל) גבינת מסקרפונה בטמפרטורת החדר קולקשן
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • כמה כפות נדיבות של ריבת חלב
  • כמה כפות שמנת מתוקה למקרה הצורך
גודל תבנית: עוגה בקוטר 20 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    משחימים את עלי הבךינצ'ס על מחבת קרפים מניחים אותם בצד (בכמה ערימות) על מנת שיצטננו.

  • 02.

    מכינים את הקרם: מקציפים יחד את השמנת המתוקה, המסקרפונה, אבקת הסוכר ותמצית הוניל עד לקבלת קרם יציב אבל לא נוקשה.

  • 03.

    בודקים את המרקם של ריבת החלב שלכם – אם היא קצת סמיכה מחממים אותה במיקרו עם מעט שמנת מתוקה ומערבבים. במידה והתערובת לא מספיק דלילה לטעמכם לזירזוף מעל עוגת הקרפים מוסיפים עוד קצת שמנת מתוקה ומערבבים. אם צריך אפשר לחמם עוד קצת.

  • 04.

    אפשר לזרזף אותה על העוגה עם כף או כפית ואפשר עם שקית זילוף שחתכנו בה חור קטן.

  • 05.

    בצלחת הגשה יפה מניחים בלינצ'ס ועליו מורחים שכבה דקה (אבל לא מדי) של הקרם ומזרזפים מעט מריבת החלב, מניחים שכבה נוספת של בלינצ'ס ושוב קרם וריבת חלב וכן הלאה עד שמגיעים לגובה הרצוי של העוגה. לא חייבים לזרזף ריבת חלב על כל השכבות (העוגה תהיה מאוד מתוקה ככה) ואני בחרתי לעשות חלק עם וחלק בלי אבל שעדיין תהיה נציגות לריבת החלב והמתיקות תהיה מעודנת.

  • 06.

    לסיום מניחים על השכבה העליונה של העוגה תלולית יפה של הקרם ומעליה מזרזפים בנדיבות מריבת החלב

הכנת? כאן מדרגים
(4)