קינוח כוסות בצק עלים במילוי קצפת שוקולד | השף הלבן

כוסות בצק עלים במילוי קצפת שוקולד

כוסות של בצק עלים במילוי של קצפת שוקולד. קינוח מרשים שמכינים בקלות עם מעט מצרכים – והתוצאה היא חגיגה אמיתית!

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
כוסות בצק עלים ממולאות קצפת שוקולד
צילום: אריאל בן חמו
המרכיבים ל6 מנות:
לכוסות:
  • 1/2 חבילה (300 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • ביצה טרופה
למילוי:
  • 2 מכלים (500 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1 כף גדושה אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 3 כפות קקאו
הוראות הכנה:
  • 01.

    פותחים את הבצק בעדינות ובעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים רצועות ארוכות בעובי של כסנטימטר.

  • 02.

      מצפים בנייר אפייה כוסות קפה/ כוסות תה קטנות ומלפפים את רצועות הבצק מסביב לכוס.

  • 03.

    בעזרת מברשת מורחים בזהירות ביצה טרופה על כוסות הבצק ומעבירים לתבנית אפייה.

  • 04.

    מחממים תנור ל - 180 מעלות ואופים כ 15- 20 דקות או עד שהבצק מזהיב מכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 05.

    מילוי: במיקסר עם בלון הקצפה מקציפים שמנת לקצפת יציבה ותפוחה.

  • 06.

      בעזרת מסננת מסננים פנימה קקאו ומקפלים לאיחוד.

  • 07.

    לאחר צינון הכוסות מנתקים בעדינות את הבצק מהכוסות הפנימיות.

  • 08.

    מעבירים את הקצפת לשקית זילוף ומזלפים לכוסות הבצק את הקצפת. אפשר לקשט עם מעט שוקולד מלמעלה לשדרוג.

הידעת?

לניצול של כל גליל הבצק (600 גרם), יש להכפיל את הכמויות שכתובות במתכון לטובת הכנה של 12 כוסות.

הכנת? כאן מדרגים
(8)