מתכון לטארטלטים ממולאים פירות יער | השף הלבן

טארטלטים ממולאים פירות יער

טארטים אישיים ממולאים בכל פרי שתבחרו. בזכות שימוש בבצק פריך מוכן ההכנה מקוצרת וקלה

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל8-10:
לבצק:
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
למילוי פרי:
  • 2 חבילות (600 גרם) פירות יער "סנפרוסט"
  • 2 כפות מיץ לימון טרי
  • ½ כוס סוכר
  • ¼ כפית קינמון
לשכבת הגבינה:
  • 250 גרם גבינה לבנה תנובה 9%
  • 1 כפית תמצית וניל
  • גרידה מלימון שלם
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות אבקת סוכר
  • 2 ביצים
גודל תבנית: תבניות עגולות בקוטר 10 ס"מ (אפשר ח"פ)
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות טורבו.

  • 02.

    מרפדים את תבניות הטארטלטים בבצק, ומהשאריות מכינים קישוטים בעזרת קורצני עוגיות.

  • 03.

    מעבירים את התבניות לקירור במקפיא בזמן שמכינים את המילוי. את הקישוטים שומרים על מגש מרופד בנייר אפייה במקרר או במקפיא.מילוי:

  • 04.

    מפשירים את פירות היער במסננת כעשרים דקות. מערבבים את כל חומרי המילוי ומעבירים שוב למסננת להפטר מעודפי הנוזלים.קרם גבינה:

  • 05.

    בקערה גדולה טורפים היטב גבינה, קורנפלור, אבקת סוכר, גרידת לימון ותמצית וניל. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. שומרים במקרר עד השימוש.הרכבה ואפייה:

  • 06.

    מוציאים את תבנית הטארט מהמקפיא, ממלאים בשכבת גבינה (2-3 כפות) ועליה מניחים ממילוי הדובדבנים. מקשטים בצורות הבצק שהכנו. אופים 35-40 דקות או עד שהקישוטים זהובים במרכז והטארט שחום בצדדים.טיפ:הכינו עוגיות קטנות מכל שאריות הבצק ואפו אותן על תבנית מרופדת בנייר אפייה, בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, כ8-12 דקות עד שהן מזהיבות. פזרו עליהן אבקת סוכר לפני ההגשה!

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)