מתכון לחלה במילוי לוטוס | השף הלבן

חלה ממולאת ממרח ועוגיות לוטוס

להכין חלה זה בהחלט משחק ילדים! 4 מצרכים בלבד ויש לכם חלה להיט במילוי ממרח ועוגיות לוטוס

מאת: אפרת ליכטנשטט
פרווה סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל6-8:
  • 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 4 כפות גדושות ממרח לוטוס
  • 8 עוגיות לוטוס טחונות לפירורים
  • 1 ביצה טרופה להברשה (לא חובה)
  • אבקת סוכר לקישוט
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    פורסים את בצק השמרים, מרדדים מעט ומחלקים אותו לארבעה חלקים שווים.

  • 03.

    מורחים ממרח לוטוס במרכז כל חלק ועליו מפזרים פירורי עוגיות.

  • 04.

    משאירים שוליים נקיים אותם מורחים בביצה טרופה.

  • 05.

    מגלגלים כל חלק לגליל הדוק.

  • 06.

    קולעים צמה מארבע ומקפידים שהתפר יהיה כלפי מטה (אפשר להכין גם חלה מ-3 חלקים).

  • 07.

    מברישים בביצה טרופה, ואופים כ-45 דקות או עד שהחלה שחומה ויפה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 08.

    מפזרים אבקת סוכר דרך מסננת, לפני ההגשה.טיפ:אם החלה משחימה במהירות, מומלץ לכסות אותה בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד שהיא מוכנה.טיפ נוסף:את העוגיות אפשר לשים בשקית זיפ-לוק חזקה ולמעוך לפירורים בעזרת מערוך!

הכנת? כאן מדרגים
(1)