קינוח בקלוואה ביתית עם קצפת וגלידה | השף הלבן

בקלוואה עם קצפת וגלידה

קינוח קלאסי של אגוזים עם עלי פילו קריספיים עם טוויסט גלידה וקצפת שהופכת לקינוח מפנק בטירוף.

מאת: אריאל בן חמו
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בקלוואה עם קצפת וגלידה
צילום: אריאל בן חמו עיצוב: אריאל בן חמו
המרכיבים ל8:
  • 1/2 1 כוסות אגוזי מלך
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי בצק פילו "מעדנות", מופשרים לפי ההוראות שעל האריזה
  • 150 גרם חמאה "תנובה"
סירופ:
  • 1 כוס מים
  • 1 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
להגשה:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה "השף הלבן"
  • 1/2 1 כפות אבקת סוכר
  • כפית תמצית וניל
  • 1/4 קילו גלידה וניל שאוהבים.
גודל תבנית: תבנית בקוטר 20 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

        מחממים תנור ל- 180 מעלות בתוכנית "טורבו".

  • 02.

        מפשירים את הפילו לפי ההוראות על האריזה.

  • 03.

        בקערה מתאימה ממיסים את החמאה במיקרוגל.

  • 04.

        קוצצים את האגוזים והפיסטוקים לחתיכות קטנות מאוד.

  • 05.

        פורסים את עלי הפילו על משטח העבודה ובעזרת סכין חדה חותכים את כל הדפים לשני עיגולים בקוטר התבנית.

  • 06.

        מחלקים את כל העיגולים שיצאו לשלושה חלקים. מניחים דף פילו אחד בתבנית ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, מניחים מעליו דף נוסף, מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש הראשון של הדפים.

  • 07.

        מפזרים חצי מכמות האגוזים הקצוצים מעל שכבת דפי הפילו.

  • 08.

        מניחים מעל לשכבת האגוזים דף פילו ובעזרת מברשת מורחים בחמאה, ממשיכים כך עם השליש השני של דפי הפילו.

  • 09.

        מפזרים מעל דפי הפילו את החצי השני של האגוזים.

  • 10.

        מניחים מעל לאגוזים דף פילו ומורחים בחמאה, ממשיכים כך עם כל דפי הפילו שנשארו.

  • 11.

        אופים 25-35 דקות או עד שהבלקוואה מזהיבה מכל הצדדים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 12.

        בסיר קטן מבשלים סוכר, מים ומיץ לימון עד להמסה מלאה של הסוכר במים, ממשיכים לבשל 2-3 דקות ומסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 13.

        מוציאים את הבקלוואה מהתנור ויוצקים מעליה את סירופ הסוכר.

  • 14.

        בקערת מיקסר עם בלון הקצפה שמים את שמנת הוניל ומקציפים לקצפת יציבה ותפוחה.

  • 15.

        פורסים את הקלוואה ומזלפים קצפת מעל לכל פרוסה, מגישים עם כדור גלידה וניל שאוהבים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)