מאפה פילאס אלגנטי בצורת כתר ממולא בגבינות ותרד | השף הלבן

בורקס כתר במילוי גבינות ותרד

מאפה להיט יפיפה על בסיס בציק פילאס במילוי גבינות ותרד

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפה פילאס בצורת כתר עם גבינות ותרד
צילום: שני בריל
המרכיבים ל6-8 מנות:
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק פילאס "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
  • 200 גרם ריקוטה
  • 100 גרם גבינה צהובה מגורדת דק כגון "עמק"
  • 100 גרם פטה או בולגרית "פיראוס"
  • 2 כפות חמאת "תנובה" או שמן זית
  • 1 חבילה מדליוני תרד קפואים "סנפרוסט", מופשרים ומסוננים היטב מנוזלים (לוחצים עם הידיים עד שאין הנוזלים)
  • 1 ביצה L – להברשה
  • 2 כפות שומשום – לעיטור
הוראות הכנה:
  • 01.

      מערבבים היטב בקערה גבינת ריקוטה, צהובה ובולגרית.

  • 02.

      פורסים את הבצק על נייר אפייה שמונח על משטח עבודה כשהחלק הארוך צמוד אליכם. מורידים 1/3 מהרוחב של הבצק כדי שיהיה קצת פחות רחב.

  • 03.

      חותכים רצועות אלכסוניות בצידי הבצק בעובי

  • 04.

    5 ס"מ ומקפידים להשאיר באמצע פס בצק בעובי 6 ס"מ.

  • 05.

      מניחים את מילוי הגבינות באמצע הבצק, לאורכו, ומניחים מעל תרד חלוט.

  • 06.

    סוגרים מעל עם רצועות הבצק כמו צמה. בצורת שתי וערב.

  • 07.

      מגלגלים את הצמה שנוצרה לצורה עגולה, עם חור באמצע, ומהדקים ביחד את 2 הצדדים.

  • 08.

      מברישים בביצה טרופה, מפזרים שומשום ומעבירים לתבנית תנור עם נייר האפייה בתחתית.

  • 09.

      אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 30-35 דקות או עד שהמאפה זהוב.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)