מתכון בלינצ'ס חלב/שוקולד במילוי פירות יבשים | השף הלבן

בלינצ'ס חלב/שוקולד במילוי פירות יבשים

קינוח מטוגן וטעים להפליא, גרסה מתוקה לבלינצ'ס במלית שמנת ופירות יבשים, נהדר להגשה בט"ו בשבט או בכל ארוחה חגיגית

מאת: אירה מסלר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בלינצ'ס חלב/שוקולד במילוי פירות יבשים
המרכיבים ל24 בלינצ'סים:
  • 2 ביצים גדולות
  • 150 גרם קמח
  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 375 מל' חלב
  • 4 כפות חמאה
  • לבלינצ'ס שוקו - להוסיף 2 כפות קקאו
למילוי:
  • 2 גביעי שמנת חמוצה
  • פירות יבשים (תאנים, תמרים, משמשים, צימוקים)
  • 3 כפות סוכר
  • סוכר וניל
  • אבקת סוכר
הוראות הכנה:
  • 01.

    טורפים את הביצים בקערה, מניחים קמח, סוכר ומלח בקערה נוספת ויוצקים לתוכה בהדרגה, תוך בחישה מתמדת את החלב, בוחשים טוב עד לעיסה רכה (לבלינצ'ס שוקולד - מוסיפים את הקקאו). יוצקים את התערובת לתערובת בביצים, מכסים ולמקרר לחצי שעה.

  • 02.

    טורפים את התערובת, ממיסים כף חמאה במחבת, מוזגים את התערובת בשכבה דקה כדי שתכסה את התחתית של המחבת לכדי עלה בלינצ'ס.מטגנים עלי בלינצ'ס על להבה בינונית עד שהתחתית זהובה והופכים לצד השני.

  • 03.

    חותכים פירות יבשים לריבועים קטנים

  • 04.

    בקערה מערבבים שמנת חמוצה עם סוכר וסוכר וניל, מוסיפים את הפירות היבשים ומערבבים.

  • 05.

    פורסים עלה בלינצ'ס, מניחים כף וחצי מן המלית וסוגרים כמעטפה.

  • 06.

    מפזרים אבקת סוכר.

הכנת? כאן מדרגים
(97)