שלוש מנות שכדאי להכין עם הילדים
העניין הרב שמגלים ילדים ובני נוער במטבח מאפשר לנו ליצור יחד פעילות מהנה ובה נאפשר להם להכין מתכונים מהם יוכלו ליהנות.

סקרנותם של הילדים לגלות ולחקור אודות העולם סביבם מביא רבים מהם לרצות ולהיות מעורבים בנעשה בבית ובפרט בתחומי המטבח. הצבעים והמרקמים ואיתם חומרי הגלם והתוצר הסופי מהווים עבור הילדים עולם מרהיב וצבעוני אותו הם רוצים לחקור מקרוב ולקחת בו חלק.
שיתוף הפעולה עם ילדים במטבח יש בו לתרום ולפתח בקרבם מספר רב של יכולות
הנוגעות לעצמאותם, קבלת החלטות נכונה, עבודה בשיתוף פעולה, הפגנת סבלנות
וכמובן לחוות הצלחה לנוכח התוצאה הסופית. ילדים רבים יודעים לספר בעצמם עד
כמה העבודה במטבח חיברה אותם להוריהם, לאחיהם ולחבריהם. עבודה זו מאפשרת
להם להיות חלק פעיל הבא במגע עם חומרים שיש ואולי נמנעו מהם בפעילות בגן
ובבית הספר.
חשוב כמובן לקחת בחשבון שעבודת הילדים במטבח חייבת להיעשות בצמוד למבוגרים.
העבודה במטבח טומנת בתוכה מספר סכנות להם הילדים חייבים להיות מודעים
כשעליהם להבין שיש פעולות שיוכלו לעשות אך ורק בליווי צמוד של מבוגר לצידם,
כשפעולות אחרות יתאפשרו לתפעול רק על ידי המבוגרים. לכן, בטרם אנו מתפנים
לעבוד עם הילדים במטבח יש להקפיד ולעבור איתם על אופן העבודה, להכיר את
הסכנות הנוגעות במטבח ובכלל להכיר את הנהלים הנוגעים לשטיפת הידיים לפני,
איסוף השיער ועוד.
עוגת נפלאה זו יכולה להיות התחלה נהדרת לעבודה עם ילדים במטבח. מדובר בעוגה
רכה שלא דורשת אפייה וככזו מאפשרת עבודה משותפת, קלה ופשוטה של ילדים
ומבוגרים יחד.
הכנת העוגה יחד, מהווה קודם כל הזדמנות נהדרת ללמד
הילדים את הצורך להגיע אל המכולת על מנת לרכוש את המצרכים המיועדים לעוגה.
מדובר בפעילות כישורי חיים חשובה ממנה הילדים מרוויחים. המצרכים אותם
יצטרכו הילדים לרכוש יכללו: ביסקוויטים מסוג "פתי בר", שמנת מתוקה, חלב,
סוכר, אבקת אינסטנט פודינג וניל וגבינה לבנה רכה.
במסגרת העבודה
המשותפת יכולים הילדים לקחת חלק במספר רחב של פעולות הנוגעות להכנת העוגה.
בין היתר, ניתן לאפשר לילדים להכין את הביסקוויטים בטרם נניח אותם על גבי
החלק העליון, התחתון והאמצעי של העוגה. פעולת ההכנה פשוטה וכוללת הכנת קערה
של חלב בה יטבלו הילדים את הביסקוויטים בטרם יגיעו לתבנית. לאחר הטבילה
הקצרה יסדרו הילדים את הביסקוויטים בתבנית בשכבה תחתונה, אחר כך יוכלו לשים
את תערובת הגבינה בעזרתכם וליצור שכבת ביסקוויטים אמצעית שוב גבינה ולסיום
שכבה עליונה.
זה הזמן של הילדים להבין שהרוטב האדום אותו הם כל כך אוהבים בפסטה עשוי
בעצם מעגבניות מהן הם לעיתים סולדים בצורתן הטבעית. זה לכשעצמו שווה את
שיתוף הפעולה עם הילדים בהכנת ארוחת צהריים או ערב זו.
הכנת הפסטה
תדרוש מאיתנו לעשות השימוש בסכין חיתוך. אם מדובר בשלב בו ברצוננו לאפשר
לאחד מהילדים לחתוך העגבניות. יש כמובן לעשות זאת באופן זהיר תוך שימוש
בסכין שמצד אחד תאפשר חיתוך נוח של העגבניות ומצד שני לא תהיה חדה וגדולה
מדי ותקשה על הילדים לתפעל החיתוך. לילדים נמוכים חשוב לאפשר לחתוך את
העגבניות על גבי השיש תוך שימוש בכיסא שיאפשר להם להיות בגובה הנכון וזאת
כשאנו עומדים מאחוריהם ומלווים אותם בעת החיתוך.
אם בבית ישנה גינת
תבלין או ירק, יהיה זה נהדר להתחיל את תהליך הכנסת הפסטה מבעוד מועד עם
פעילות נוספת של קטיפת עלי בזיליקום טריים. הבזיליקום גדל יחסית מהר, לבטח
בחודשי החורף, ומניב בתוך זמן קצר עלים ירוקים שאותם יכולים הילדים ליהנות
לקטוף ולהכין איתם את הפסטה.
ברור שהדבר הפשוט והקל הוא להזמין פיצה המגיעה לביתנו בתוך חצי שעה. לילדים
שצברו כבר ניסיון במטבח ניתן להעלות הרמה בהכנה של פיצה ביתית. כאן כבר
מדובר במתכון מורכב יותר בו הילדים יזדקקו יותר לעזרתכם.
הכנת הפיצה
כוללת כמובן את הכנת הבצק. חלק בו תינתן לילדים האפשרות לקחת חלק וללכלך
ידיהם כהוגן בלישת הבצק. מעבר לכך, יוכלו הילדים להתנסות בעבודה עם מערוך
ולהפגין יכולת בשימוש נבון בכמויות הקמח והמים שיש לשלב יחד. אחר כך יוכלו
למרוח את רוטב העגבניות על גבי הבצק ולפזר עליו גבינה מגוררת. לסיום יוכלו
להניח על הפיצה זיתים או כל תוספת אהובה אחרת. בתיאבון.
