שלושה רעיונות לפשטידת כרובית
הכרובית היא מלכת הירקות המצליבים, היא טעימה, מזינה ומאד בריאה. גם צורתה מחמיאה לה שכן היא נראית עשויה פרחים פרחים לבנים ויפים. הנה שלושה רעיונות לפשטידות נפלאות על בסיס של כרובית.

הזוקיני הוא תוספת נפלאה לכל פשטידה אך פשטידת כרובית עם זוקיני זו חגיגה אמיתית. טעמה הדומיננטי של הכרובית המשתלב עם
טעמו המעודן של הזוקיני יוצרים הרמוניה נפלאה ופשטידה טעימה במיוחד. להכנת ההרמוניה הנפלאה הזו נזדקק לכרובית
בינונית, שני זוקיני, בצל אחד קצוץ מאד, שלוש ביצים בגודל לארג', כף שמן זית, חמש כפות
גדושות של קמח תופח או לבן עם שקית אבקת אפייה, רבע כפית כורכום, קורט פלפל שחור
גרוס ורבע כפית מלח או אבקת מרק עוף.
נתחיל את ההכנה של הפשטידה עם הפרדת פרחי
הכרובית לתפרחות. שטפו היטב את קליפת הזוקיני וגוררו אותם בפומפיה עבה יחד עם
קליפתם. הניחו את הזוקיני במסננת להגרת הנוזלים. כעת הרתיחו מים בסיר וחלטו את תפרחות הכרובית במשך חמש
דקות. לאחר מכן הסירו מהאש. קררו אותה מעט והתחילו לפורר את התפרחות עם הידיים
ליצירת פירורי כרובית.
משסיימתם לפורר את הכרובית, קחו קערה גדולה
הניחו בה את הכרובית, הזוקיני המסוננים, הוסיפו את הבצל הקצוץ וערבבו היטב. אחר כך
הוסיפו את שאר הרכיבים של הפשטידה אל הקערה וערבבו היטב עד ליצירת בלילה. העבירו
את התערובת אל תבנית אפייה והכניסו לתנור בחום של 200 מעלות. את הפשטידה יש לאפות
בין 40 ל- 50 דקות עד שהיא מזהיבה.
הן הכרובית והן הברוקולי שייכים למשפחת הירקות
המצליבים, חוץ מטעמם המצוין הם נחשבים לירקות מאד בריאים ומזינים. הבה נכין יחדיו
את הפשטידה הטעימה והמזינה הזו שכולה בריאות. להכנת הפשטידה נזדקק לחצי שקית קפואה
של ברוקולי, חצי שקית קפואה של כרובית, (למי שמעוניין להכין טרי יש צורך בברוקולי
אחד ובכרובית אחת.), שלוש ביצים גדולות,
שלוש כפות של קמח רגיל/מלא/ כוסמין (לאלו בעלי רגישות או אלרגיה לגלוטן
אפשר לוותר על הקמח לגמרי ללא צורך באבקת אפייה), חצי כפית אבקת אפייה, גביע אחד
של גבינת קוטג', חמישים גרם גבינה בולגרית מגוררת, כפית של מלח, קורט אבקת פלפל שחור, חצי
כפית אבקת מרק עוף, חצי כפית אבקת מרק בצל וגבינה צהובה מגוררת.
אופן ההכנה פשוט וקל: אם אתם משתמשים בירקות
הקפואים כל שעליכם לעשות הוא להפשיר אותם ולחתוך אותם לקוביות קטנות. אם אתם רוצים
להשתמש בירקות טריים יש להפריד את תפרחות הברוקולי והכרובית, לחלוט אותם במים
רותחים כחמש דקות, לסנן את המים, להעביר את התפרחות למי קרח כדי לעצור את הבישול
ורק אז לחתוך אותם לחתיכות קטנות.
בקערה הניחו את כל החתיכות של הברוקולי
והכרובית והוסיפו את שאר המרכיבים של הפשטידה. ערבבו היטב.
העבירו את התערובת לתבנית אפייה, והכניסו לתנור
בחום של 180מעלות. יש לאפות אותה כחצי שעה או עד שהיא מזהיבה.
הן הכרובית והן הברוקולי שייכים למשפחת הירקות
המצליבים, חוץ מטעמם המצוין הם נחשבים לירקות מאד בריאים ומזינים. הבה נכין יחדיו
את הפשטידה הטעימה והמזינה הזו שכולה בריאות. להכנת הפשטידה נזדקק לחצי שקית קפואה
של ברוקולי, חצי שקית קפואה של כרובית, (למי שמעוניין להכין טרי יש צורך בברוקולי
אחד ובכרובית אחת.), שלוש ביצים גדולות,
שלוש כפות של קמח רגיל/מלא/ כוסמין (לאלו בעלי רגישות או אלרגיה לגלוטן
אפשר לוותר על הקמח לגמרי ללא צורך באבקת אפייה), חצי כפית אבקת אפייה, גביע אחד
של גבינת קוטג', חמישים גרם גבינה בולגרית מגוררת, כפית של מלח, קורט אבקת פלפל שחור, חצי
כפית אבקת מרק עוף, חצי כפית אבקת מרק בצל וגבינה צהובה מגוררת.
אופן ההכנה פשוט וקל: אם אתם משתמשים בירקות
הקפואים כל שעליכם לעשות הוא להפשיר אותם ולחתוך אותם לקוביות קטנות. אם אתם רוצים
להשתמש בירקות טריים יש להפריד את תפרחות הברוקולי והכרובית, לחלוט אותם במים
רותחים כחמש דקות, לסנן את המים, להעביר את התפרחות למי קרח כדי לעצור את הבישול
ורק אז לחתוך אותם לחתיכות קטנות.
בקערה הניחו את כל החתיכות של הברוקולי
והכרובית והוסיפו את שאר המרכיבים של הפשטידה. ערבבו היטב.
העבירו את התערובת לתבנית אפייה, והכניסו לתנור
בחום של 180מעלות. יש לאפות אותה כחצי שעה או עד שהיא מזהיבה.
