שלושה קינוחים לשולחן חג אחד – מתכונים לקינוחי שבועות

איזה כיף שבסיומה של כל ארוחה מגיע הקינוח. פעמים רבות זהו הרגע שלו כולם מצפים, איזה פינוק מתוק יגיע לשולחן ובמה יפתיעו אותנו השנה? לכבוד חג השבועות אספנו עבורכם שלושה מתכונים שהם סופר טעימים ויכולים בהחלט להופיע על שולחן החג שלכם גם אם לא מדובר במלכת העוגות ובקינוחי גבינה דווקא. מוכנים? הכינו את הכפית ואת המפית ובואו נצא לדרך שכולה מתוקה.

מאת: עורך השף הלבן
שלושה קינוחים לשולחן חג אחד - מתכונים לקינוחי שבועות

קרפ סוזט עם הדרים

מתי בפעם האחרונה הגשתם לשולחן החג שלכם קרפ? אז הקרפ סוזט הוא שדרוג לקרפ הרגיל והמוכר, כך תפתיעו את האורחים שלכם עם קינוח בניחוח הדרים. 

טרפו ביחד ביצים עם חלב עד קבלת קצף בהיר והוסיפו לו מים, קמח וחמאה מומסת. לאחר קבלת תערובת דלילה מאוד, חממו מחבת והמיסו בה מעט חמאה. צקו פנימה מעט מהתערובת, צרו עיגול מלא בתוך המחבת וטגנו עד שקצוות הקרפ מתחילים להזהיב. זהו הזמן להפוך אותו לצידו השני. 

בינתיים תוכלו להתחיל להכין את מלית התפוזים שלכם.

בקערת מיקסר הקציפו יחד, חמאה וסוכר עד שהסוכר נטמע לחלוטין, הוסיפו מעט גרידת תפוז והמשיכו לערבב, לביום הוסיפו לאט לאט את מיץ התפוזים עד קבלת מרקם אחיד וחלק.

מלאו כל קרפ עם המלית שנוצרה וקפלו אותו על חציו השני, כעת חזרו על הפעולה שוב עד שיתקבל רבע של קרפ בצורת משולש. סדרו את כל הקרפים המקופלים בתבנית עגולה, (לא נורא אם חלק עולים מעט אחד על השני)  בזקו סוכר מלמעלה והכניסו לתנור עד שתתקבל שכבה דקה של קרמל.

כדי להעשיר את טעם הקינוח הזה, הכינו סירופ מקוניאק וליקר תפוזים. חממו אותם בקלחת ולאחר שהם חמים זלפו אותם על גבי הקרפים שיצאו מהתנור.

או לה לה לה קרם ברולה

קרם ברולה כשנעשה כראיו הוא אחד הקינוחים הקלים להכנה והטעימים ביותר. מעטה הסוכר שנשבר ברגע שבוקעים אותו עם הכפית, גרגירי הווניל המשובח שמנקדים את הקרם הנימוח ומעשירים את טעמו העדין. כל אלו ביחד הופכים אותו לקינוח שכדאי לשלב בשולחן החג. כך תכינו אותו: 

בקלחת קטנה חממו שמנת, עם סוכר ומעט מלח. ערבבו את הסוכר היטב כדי שימס וכבו את האש לאחר שהשמנת מתחילה לרתוח. בקערה גדולה טרפו סוכר עם חלמונים של ביצה. לאחר מכן החלו לזלף אל קערת החלמונים את השמנת החמה, יש לעשות זאת בזהירות ותוך כדי ערבוב מתמיד כדי שלא ייווצרו חתיכות של חביתה מהבדלי הטמפרטורה. 

כעת, סננו את הבלילה במסננת והעבירו אותו לכלי זכוכית אישיים. הניחו אותם בתוך תבנית עמוקה דיה שתוכלו לשפוך לתוכה גם מים חמים. לאחר שהוספתם את המים לתבנית, הכניסו אותה בזהירות לתנור והחלו לאפות. בסיום, יש לזכור כי מרכז הקינוח שלכם יישאר מעט רוטט ויש להוציא את הקעריות האישיות החוצה ולתת להן להתקרר מעט לפני שמעבירים אותן למקרר.

רגע לפני שאתם מגישים אותן לאורחים, בזקו מעט סוכר חום מעל כל קערית ובעזרת ברנר שרפו את השכבה העליונה – כך ייווצר המרקם הקשיח של הסוכר.

עוגה בחושה במהירות הבזק

עוגות בחושות תמיד כיף להכין. המצרכים כמעט כולם קיימים בבית, זמן הכנתן מהיר במיוחד והטעם – חלום!  עוגת מייפל בסיום ארוחה חלבית היא קינוח הולם. באופן כללי מייפל וגבינה בהחלט צועדים יד ביד ולפעמים כל מה שצריך לצד כוס קפה או תה, היא פרוסה של עוגה נימוחה בטעם מייפל מתקתק. הכנתה פשוטה ממש כמו הכנתה של עוגת שיש או כמו כל עוגה בחושה אחרת. 

בקערה גדולה ערבבו יחד את כל הרכיבים – ביצים, קמח, סוכר, סוכר וניל, מיץ תפוזים טרי ושמן. את התערובת החלקה העבירו אל תבנית משומנת או שתי תבניות אינגליש קייק. תוכלו לשדרגה עם שילובם של אגוזי מלך או לוז קצוצים דק. אפו בחום בינוני כ-45 דקות, וברגע שהיא מוכנה והיא עדיין חמה מאוד מהתנור, צקו עליה את סירופ מייפל. זוהי שיטה "להרטיב" את העוגה ולוודא שכך היא תצא רכה ונימוחה במיוחד.

שולחן הקינוחים שלכם מוכן ומזומן וכל שנותר לכם הוא לשאול איזו שתייה חמה רוצים האורחים שלכם לשתות לצד הקינוח המושלם שהכנתם עבורם החג הזה.


שלושה קינוחים לשולחן חג אחד - מתכונים לקינוחי שבועות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.