מתכוני לזניה במבחר סגנונות ישירות מהמטבח של השף | השף הלבן

שכבות של עונג – מתכוני לזניה מיוחדים

כולנו מכירים היטב את המאכל האיטלקי המורכב משכבות של בצק פסטה ורוטב. בגרסה הבשרית ינוח לו בין השכבות בשר טחון שבושל עם יין אדום ושלל ירקות. בגרסה החלבית מככב לרוב רוטב הבשמל המפורסם, לצד גבינות ותרד. אך לא רבים יודעים שיש עוד שלל מתכונים של לזניות, המציעים מגוון הרבה יותר רחב ומסקרן של טעמים ומרקמים. הנה מספר רעיונות מרעננים שבהחלט שווה לנסות.

מאת: עורך השף הלבן
שכבות של עונג - מתכוני לזניה מיוחדים

לרוב, הגבינות שבהן משתמשים בהכנת לזניה חלבית, הן גבינות בעלות מליחות גבוהה שקשה להתעלם ממנה. במתכון הזה דווקא נעשה שימוש במסקרפונה העדינה, שמעניקה ללזניה טעם הרבה יותר מלטף וקליל. את הגבינה העשירה נלווה בפרוסות סלק, שתמיד משתלב נפלא עם גבינות. כך תכינו אותה:

ראשית נבשל את הסלקים במים רותחים במשך כארבעים דקות, עד שהם נעשים רכים לגמרי. בסיום הבישול מאפשרים לסלקים להצטנן לגמרי ואחר קולפים ופורסים אותם לפרוסות דקות. כעת, משמנים תבנית היטב ומכוונים את התנור לחום בינוני־גבוה. במעבד מזון טוחנים יחד לכדי קרם חלק גבינת מסקרפונה, חלב, גבינת פרמזן מגוררת, שום כתוש, מרווה, תימין ומלח. אחר כך מוסיפים ביצה וממשיכים לעבד הכל יחד עד לאיחוד מלא של המרכיבים.

כעת נכין רוטב בשמל. בסיר ממיסים חמאה ומוסיפים, אגוז מוסקט, קמח, מלח ופלפל שחור. מערבבים היטב עד לאיחוד מלא של החמאה והקמח. מוסיפים לסיר חלב בהדרגה וממשיכים לטרוף את הרוטב. לאחר קבלת רוטב חלק וסמיך מסירים את הסיר מהאש.

להרכבת הלזניה שמים כשליש מרוטב הבשמל בתחתית התבנית ומעליו מניחים שכבה של דפי לזניה. כעת מסדרים שכבה של פרוסות סלק ועליהם מניחים קרם מסקרפונה. אחר כך מניחים שכבה נוספת של פרוסות סלק ועליהן מסדרים דפי לזניה. חותמים את השכבות בשארית רוטב הבשמל ומעטרים בפרוסות סלק קטנות ופרמזן. עוטפים את התבנית בנייר כסף ואופים בתנור למשך כעשרים דקות. מסירים את נייר הכסף, מפזרים פרמזן ואופים למשך כעשרים דקות נוספות עד להזהבה של השכבה העליונה.

מי אמר שלזניה חייבת להיות מנה עתירת קלוריות? ובכן, המתכון הבא בהחלט מוכיח אחרת ואפילו מראה שלזניה דלת קלוריות יכולה להיות טעימה ועשירה במרכיבים לא פחות. אז גם אם אתם מקפידים על תזונה מאוזנת, אין שום סיבה שתימנעו מהמאכל הנפלא הזה. כך תכינו את המנה:

בטרם תחילת ההכנה יש לבשל בטטות עד לריכוך מלא ולרסקן. כעת מערבבים בקערה את הבטטות המרוסקות עם גבינת קוטג', שום, אגוז מוסקט, מלח ופלפל. בקערה אחרת מערבבים ביצה, בזיליקום קצוץ, בצל ירוק, גבינת כנען ומלח.

להרכבת הלזניה יש להניח שכבה של עלי לזניה בתבנית משומנת עם תרסיס שמן. מעל לשכבה זו מניחים חצי ממלית הבטטה ועליה שכבת עלי לזניה נוספת. אחר כך מניחים שכבה של מלית הגבינות ועליה עוד שכבה של עלי לזניה. לסיום מניחים את שארית מלית הבטטה ומפזרים גבינת פרמזן מגוררת. את התבנית עוטפים בנייר אלומיניום ומכניסים לתנור, לאפייה של כעשרים דקות בחום בינוני. אחר כך מסירים את נייר האלומיניום, ואופים

במשך כעשר דקות נוספות עד להזהבה של השכבה העליונה. לפני ההגשה מומלץ לצנן במשך כעשר דקות.

אם עדיין לא טעמתם את הלזניה בגרסתה המתוקה, דעו שמצפה לכם הפתעה נעימה במיוחד. גם את המנה הזו מכינים עם עלי לזניה כמובן וגבינה, אך כל שאר המרכיבים מתוקים ומספקים. כך תכינו את הקינוח המפתיע הזה:

בקערה מקציפים לכדי תערובת אחידה גבינה לאפייה, ביצים, סוכר, סילאן, גרידת קליפת לימון, תמצית וניל, צימוקים וקורנפלור. במעבד מזון טוחנים גרעיני רימונים ולאחר מכן מערבבים עם סוכר בקערה. לתוך קערת הרימונים מוסיפים כשליש מתערובת הגבינה ומערבבים קלות. לשארית תערובת הגבינה מוסיפים ערמונים קלופים, מבושלים וקצוצים.

מרפדים תבנית עם עלי לזניה ויוצקים מעליהם שכבה דקה של תערובת הגבינה. באמצעות שכבה של מלית הרימונים יוצרים דוגמת שיש. מניחים שכבת עלי לזניה נוספת ועליה את מלית הגבינה ומלית הרימונים. לסיום יוצקים שוב את כל השכבות בסדר זהה. מכניסים לתנור לאפייה בחום גבוה במשך כעשר דקות. לאחר מכן מנמיכים את התנור לחום נמוך ואופים במשך שעה נוספת. ניתן להגיש גם חם וגם קר.

שכבות של עונג - מתכוני לזניה מיוחדים

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.