עוגת שוקולד עם גבינה – שילוב מנצח

שוקולד וגבינה על שולחן השבועות – השילוב המנצח

חג שבועות זו הזדמנות נהדרת להפליא בכל מתכוני הגבינות השונים. מנות ראשונות, פשטידות, פסטות וכמובן גם קינוחים. זהו החג של עוגות הגבינה ואכן ישנו מגוון עצום של עוגות גבינה שאפשר לבחור ממנו. עוגת גבינה עם שוקולד זה כמובן השילוב המנצח. שילוב הצבעים בין השחור ללבן יוצר מראה חגיגי ומהמם שלא ניתן לוותר עליו, והטעם כמובן בלתי נשכח.

מאת: עורך השף הלבן
שוקולד וגבינה על שולחן השבועות - השילוב המנצח

עוגת שוקולד וגבינה מהממת

נוכל להכין עוגת גבינה עם שוקולד בשלוש שכבות: שכבת ביסקוויטים שמעליה עוגת גבינה ולסיום קרם שוקולד מהמם. העוגה אומנם דורשת כמה שלבי עבודה, אבל הטעם שווה את זה. נפורר ביסקוויטים בטעם שוקולד (אפשר אפילו לטחון במעבד מזון), נוסיף להם חמאה מומסת וחלב ונערבב היטב. נפזר בתחתית תבנית האפייה ונהדק היטב. את התבנית נכניס להקפאה בזמן שנמשיך להכין את שאר מרכיבי העוגה. נערבב בקערה גבינה לבנה, סוכר, שמנת חמוצה, שמנת מתוקה וביצים עד לקבלת תערובת אחידה. בקערית נפרדת נשים קוביות שוקולד מריר ושמנת מתוקה, נכניס למיקרוגל ונחמם בפולסים קצרים עד שהשוקולד יימס. ניקח קערה שלישית ונעביר אליה חלק מתערובת הגבינות ואת כל השוקולד המומס ונערבב היטב.

נוציא את התבנית מההקפאה ונמרח עליה את תערובת הגבינות שנותרה. עליה נזלף פסים של השוקולד ועם שיפוד ארוך "נצייר" עם השוקולד עיגולים תוך כדי שאנחנו מחדירים את השוקולד לתוך תערובת הגבינה. נכניס לתנור למשך כשעה, עד שהעוגה מתחילה להתייצב אך עדיין רכה. נוציא מהתנור וניתן לעוגה להתקרר לחלוטין (ניתן אפילו להכניס למקרר לכמה שעות). כאשר העוגה קרה לחלוטין אפשר לחתוך אותה ולהגיש.

עוגת שוקולינה נוסטלגית

את הכנת העוגה נתחיל עם עוגת שוקולד פשוטה. טורפים ביצים ומוסיפים להן סוכר, תמצית וניל, שוקולד מריר מומס, חמאה וקמח תופח. מערבבים הכל יחד, יוצקים לתבנית ומכניסים לתנור למשך כחצי שעה. העוגה לא צריכה להיות מוכנה לחלוטין, זה בסדר גמור. לשכבת הגבינה נקציף שמנת מתוקה עם חלב, פודינג וניל וסוכר, אל התערובת המוקצפת נוסיף גבינה לבנה, נערבב, נמזוג מעל עוגת השוקולד ונכניס למקרר לשעה.

לבסוף נכין ציפוי שוקולד. נמיס שוקולד מריר ושמנת מתוקה במיקרוגל, נערבב היטב ונמרח מעל העוגה בשכבה אחידה. לאחר שסיימנו להרכיב את כל שכבות העוגה נכניס אותה למקרר לכמה שעות או ללילה שלם, לפני שנוכל להגיש אותה בארוחת החג.

בראוניז גבינה

קינוח מדליק וטעים שאפשר להגיש בסיום ארוחת החג שלא דורש טכניקות בישול ואפייה מרובות, ואפשר להכינו אפילו יום מראש. נמיס במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה. אל התערובת החמה נוסיף ביצים, סוכר, קמח וקקאו ונערבב היטב. בקערה נפרדת נערבב היטב גבינת שמנת, גבינה לבנה, חמאה, ביצים, סוכר, קמח ותמצית וניל. את החומרים נערבב לתערובת חלקה ללא גושים.

את תערובת השוקולד נמזוג לתבנית אפיה מרופדת בנייר אפייה ועליה את תערובת הגבינות ונערבב בעדינות עם כף או מזלג ליצירת מראה "שיש" יפה. נשטח את העוגה עם לקקן ונכניס לתנור למשך כשעה, עד שהעוגה יציבה ושחומה. נוציא את העוגה מהתנור וניתן לה להתקרר בחוץ. לאחר מכן נכניס אותה למקרר לכמה שעות עד שהעוגה קשיחה וניתן לחתוך אותה לריבועים בגודל בינוני.

עוגת גבינה מדהימה על תחתית עוגיות שוקולד צ'יפס

כדי להקל מעט על תהליך הכנת העוגה, נוכל להשתמש בעוגיות שוקולד צ'יפס מוכנות שנטחן במעבד מזון יחד עם אגוזי מלך וחמאה עד לקבלת תערובת פירורים טעימה. את התערובת הזו נהדק לתחתית תבנית אפייה ונקרר במקפיא מעט. בינתיים נערבב בקערה גבינה לבנה, סוכר, ביצים, קמח וסוכר וניל. את התערובת הזו ניצוק מעל העוגיות המפוררות ונכניס לתנור לאפייה למשך קצת פחות משעה.

נכבה את התנור ונוציא את העוגה. בזמן שהעוגה בתנור נערבב שמנת מתוקה, קרם פרש וסוכר, את הקרם שמתקבל נמרח על העוגה החמה ונכניס חזרה לתנור החם אך המכובה למשך כשעה נוספת. נוציא את העוגה מהתנור ונכניס למקרר לכמה שעות או אפילו למשך לילה.

לסיכום, משהו בשילוב בין הגבינה העדינה בטעמיה ומראה הנקי והצח יחד עם השוקולד המתוק, החזק בצבעו והטעים להפליא עובד נהדר ויוצר שילובים מצוינים. בכל מתכון שבו נשלב את שני הטעמים הללו, נקבל עוגה מושכת לעין, בעלת ניחוח משגע וטעם שאי אפשר לעמוד בפניו.

שוקולד וגבינה על שולחן השבועות - השילוב המנצח

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.