שבועות בגזרה החמה – מתכוני שבועות היישר מהתנור
כאשר אתם מארחים בחג, אתם מתכננים כבר מראש אילו מאכלים תכינו. אילו סלטים, מאפים, מנות חמות וקינוחים יוגשו אל השולחן, וישאירו לאורחים שלכם טעם של עוד. אספנו עבורכם כמה מתכונים נהדרים למנות חמות שיוצאות היישר מהתנור.

לזניית גבינות
לזנייה היא אוכל טעים ומנחם בפרט כשיש בו שילוב גבינות עשיר אשר נימוחות בפה. הנה מתכון טעים במיוחד ללזניה לחג השבועות.
המצרכים להכנת לזניית הגבינות: גביע קוטג', שמנת מתוקה, גביע גבינה לבנה, זיתים ירוקים ללא חרצנים, גבינה צהובה מגורדת, רסק עגבניות קטן, מלח, פלפל שחור, ביצים ועלי לזניה.
אופן ההכנה: בקערה מערבבים יחד זיתים ירוקים, גבינה לבנה, קוטג', ביצים וגבינה צהובה עד לקבלת מרקם חלק. בקערית קטנה שמים את רסק העגבניות עם מלח ופלפל ומדללים את הרסק עם מעט מים. בתבנית פיירקס מסדרים שכבה ראשונה של עלי לזניה. על גבי עלי הלזניה מורחים חלק מתערובות הגבינות, עליהן רסק עגבניות, ושוב עלי לזניה. מסיימים כאשר תערובת הגבינות כלפי מעלה, עליה שופכים את השמנת המתוקה ומכניסים לתנור לאפייה בחום בינוני כ-45 דקות או עד שהשכבה העליונה מזהיבה.
פשטידת פטריות וגבינה צפתית
פשטידת פטריות היא תמיד מומלצת על שולחן החג, טעמן של הפטריות משתלב נפלא עם גבינות. הנה לפניכם מתכון מצוין המשלב את כל הטעים הזה לכדי ביס מושלם.
המצרכים: פטריות שמפיניון, שמן זית, בצל, מלח ופלפל, ביצים, גביעי קוטג', גבינה צפתית מגוררת, קמח, אבקת אפייה ופירורי לחם.
להכנת הפשטידה יש לנקות היטב את הפטריות ולחתוך אותן לרבעים. לאחר מכן במחבת רחבה זלפו מעט שמן זית וטגנו את הבצל, הוסיפו אליו את הפטריות והמשיכו לטגן עד שהן יגירו נוזלים, הוסיפו תבלינים והניחו בצד להתקרר.
בינתיים חממו תנור מראש לחום של 180 מעלות. בקערה גדולה ערבבו יחד קוטג', ביצים, את תערובת הפטריות הקרה, קמח, גבינה צפתית ואבקת אפייה. את התערובת העבירו לתבנית אפייה. פזרו מעל את פרורי הלחם ואפו במשך 40 דקות עד שהפשטידה מזהיבה.
פילה סלמון ברוטב בזיליקום ושמנת
דג הסלמון ידוע ביתרונותיו הבריאותיים, אך גם טעמו ערב מאד לחך במיוחד כשהוא מלווה ברוטב מלטף. מתכון זה המשלב גם טעם הבזיליקום הדומיננטי מעניק למנה טוויסט שטרם טעמתם. את המנה הזו ללא ספק שווה להכין ולהגיש על שולחן החג.
המצרכים שלהם נזדקק להכנת המנה הם נתחי פילה סלמון נקיים, מלח, פלפל שחור גרוס, סומק, חמאה, מיץ מלימון טרי, שמן זית, שיני שום כתושות, מכל שמנת לבישול, סוכר ועלי בזיליקום קצוצים דק.
להכנת הדג יש לחמם תנור לחום של 220 מעלות. כעת, הניחו כל נתח של דג על חתיכת של נייר אפייה. תבלו כל נתח של פילה עם סומק, מלח ופלפל והוסיפו על כל נתח מספר פרוסות דקות של חמאה כדי שתימס בזמן האפייה. הוסיפו מיץ לימון וקפלו את הנייר סביב הדג כשהקצוות כלפי מטה. אפו את הנתחים במשך רבע שעה בלבד כדי לשמור על עסיסיות הדג.
להכנת הרוטב ניקח מחבת רחבה ונזלף לתוכה שמן זית, לאחר שהשמן התחמם הכניסו את הבזיליקום פנימה וטגנו אותו, אחר כך הוסיפו את שיני השום והמשיכו לטגן מעט. שפכו את השמנת פנימה וערבבו. כאשר השמנת מתחילה לרתוח הנמיכו את הלהבה. הוסיפו מלח, פלפל וסוכר ובשלו עוד מספר דקות.
הניחו את נתחי הסלמון האפויים ומזגו עליהם מן הרוטב. לצידם תוכלו להכין תפוחי אדמה אפויים בתנור או להגיש לצד סלט ירוק מרענן.
פטריות ממולאות קשקבל ועשבי תיבול
אם מתחשק לכם להכין מנה ראשונה קלילה וטעימה, נמליץ לכן להכין את המנה הנפלאה הזו אשר בה גלומים טעמים רבים ומפנקים בכל ביס.
המצרכים: פטריות שמפניון גדולות, עלי בזיליקום טריים, פטרוזיליה, נענע, כוסברה, מלח, פלפל גרוס, גבינת קשקבל מגוררת, שמן זית ואגוזי מלך.
אופן ההכנה: מנקים את הפטריות עם מטלית לחה היטב. כעת מרוקנים את פנים הפטריות וקוצצים את הרגליים שלהן דק דק. שוטפים היטב את כל הירוקים, מנקים את הגבעולים וקוצצים דק את העלים. גם את אגוזי המלך יש לקצוץ דק.
בקערה מניחים את רגלי הפטריות, עם העלים הירוקים, הקשקבל ואגוזי המלך, מתבלים במלח, פלפל שחור ושמן זית. מערבבים הכל טועמים ומשפרים תיבול.
ממלאים את ראשי הפטריות במלית ומניחים אותן בתבנית פיירקס.
חממו תנור לחום של 180 מעלות והכניסו את התבנית לאפייה של רבע שעה עד עשרים דקות.
