קינוחי ביס מפתיעים וטעימים
כמארחים תמיד נרצה להעניק לאורחינו כיבוד משובח. אפשרות מוצלחת במיוחד שתאפשר לכם לחשב מנות בקלות לפי כמות האורחים היא קינוחי ביס. לפניכם מספר קינוחי ביס מוצלחים במיוחד שיהפכו כל אירוע לחגיגה של טעמים.

רובנו מכירים את כדורי השוקולד עוד מילדות, ולכן שמור להם
מקום אהוב וכבוד בארכיון ליבנו.
הכדורי הנפלאים הללו יכולים
להגיע בשלל גרסאות ותוספות המשדרגות אותם או להגיע בגרסה הקלאסית והנוסטלגית של
פעם.
איך מכינים?
מפוררים 300 גרם של עוגיות
פתיבר באמצעות מעבד מזון או מערוך ומכניסים לקערה. אל הקערה מוסיפים 100 של חמאה
מומסת (ניתן להמיס במיקרוגל) ומערבבים. כעת הוסיפו חצי כוס סוכר וארבע כפות של
אבקת קקאו איכותי. אחר כך הוסיפו ¾ כוס חלב וכפית תמצית וניל לתוספת טעם, בשלב זה
אם תרצו לשדרג מעט את הטעמים תוכלו להוסיף מעט ברנדי או רום. ערבבו את כל המרכיבים
יחדיו עד קבלת עיסה אחידה. אם אתם אוהבים תוספות של שקדים ואגוזים שלבו אותם לתוך
התערובת וערבבו היטב. הכינו מהתערובת כדורים בגודל אחיד וסדרו אותם על גבי נייר
אפייה על תבנית. הכניסו לקירור. ברגע שכדורי השוקולד יציבים הוציאו ואותם מהמקרר
וגלגלו אותם בפתיתי קוקוס לציפוי.
השוקולד, הוסיפו במרכז הכדור מעט חמאת בוטנים או חתיכת שוקולד לבן להפתעה מתוקה.
הצ'ורוס הוא קינוח ספרדי, חם
ואוורירי המורכב מבצק וסוכר מטוגנים. ניחוח הבצק המטוגן ברחבי הבית המשולב עם
קינמון ושוקולד, מבטיח לכם קינוח אומנם קטן, אך גדוש בכל טוב.
איך מכינים?
מוסיפים לסיר על אש גבוהה
כוס חלב, נגיעה של מלח, חצי כפית של תמצית וניל, רבע כוס סוכר ו- 100 גרם חמאה.
מערבבים הכל עד לקבלת מרקם אחיד והתערובת רותחת. כעת הסירו את הסיר מהאש והוסיפו
כוס קמח. ערבבו הכל עד שתקבלו בצק יציב וחלק. לתוך מעבד מזון הוסיפו את הבצק יחד
עם שלוש ביצים (הוסיפו אחת בכל פעם עד שהיא נטמעת לתוך הבצק). את הבצק המוכן
הכניסו לתוך שקית זילוף עם קצה משונן. כעת זלפו את הבצק בזהירות לסיר עם שמן עמוק ורותח,
וטגנו היטב עד לקבלת גוון מוזהב. העבירו את הצ'ורוס לנייר סופג ואחר כך גלגלו
בתערובת של סוכר ומעט קינמון.
הצ'ורוס ברטבים שונים כמו: שוקולד, פירות יער, ריבת חלב ועוד.
זהו קינוח צרפתי אייקוני
שדורש כישורים מעט יותר מתקדמים באפייה. אך היו בטוחים בעצמכם ואל תפחדו מניסוי וטעיה
כדי לצבור ניסיון עד להצלחה.
איך מכינים?
במעבד מזון יש לטחון 110 גרם
של שקדים יחד עם 200 גרם אבקת סוכר עד שתתקבל אבקה דקה ואחידה. כעת הקציפו 90 גרם
חלבוני ביצה עד לקבלת קצף אוורירי ולבן. אל החלבונים הכניסו אט אט 30 גרם סוכר עד
שהקצף יהפוך לסמיך ויציב. כעת ניתן להוסיף את אבקת השקדים והסוכר ולקפלם יחדיו
בעדינות כדי שהקצף לא ישבר. הוסיפו לתערובת צבע מאכל לבחירתכם שיעניק למקרון גוון יפיפה.
העבירו את התערובת לשקית זילוף ועל תבנית עם נייר אפייה זלפו עיגולים בגודל אחיד.
הניחו למקרונים לנוח כחצי שעה עד שתוכלו לחוש שאינם דביקים. את המקרונים אופים
בחום של 150 מעלות למשך 13 דקות. לאחר מכן צננו אותם ורק לאחר שהם קרים, חברו שני
מקרונים האחד לשני באמצעות ממרח מתוק לבחירתכם.
שדרוג מגניב: את המקרונים תוכלו לקשט
במגוון דרכים כמו אבקת נצנצים למאכל או אבקת קקאו.
אם אתם חובבים של הקינוח
העגלגל אך, מעוניינים ליהנות ממנו בגרסתו הבריאה ללא הסוכר והשומן הרווי, תוכלו להכין
כדורי בריאות נפלאים בדמותם של כדורי התמרים.
איך מכינים?
טוחנים 500 גרם של תמרים ללא
גלעין במעבד מזון יחד עם כוס אגוזי מלך (לא מומלחים כמובן). מוסיפים 3 כפות טחינה
מלאה ו-3 כפות אבקת קקאו איכותי. מערבבים את כל המרכיבים יחד עד לתרכובת אחידה.
ישנה אפשרות להוסיף מעט קינמון אך לא חובה. וכעת ממש כמו שמכינים כדורי שוקולד,
מכינים כדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה ומקררים עד להתייצבות. ניתן לצפות
את הכדורים בשברי אגוזי לוז, קוקוס או אבקת קקאו כמו בטראפלס.
שדרוג מגניב: ציפוי שיעניק לכדורי התמרים
צבע יוצא דופן ונגיעת סופר־פוד, הוא אבקת מאצ'ה ירוקה.
