פשטידות שיעשו לכם שמח
מאכלים קלילים ומהירי הכנה הם תמיד הדרך הטובה ליהנות כשרעבים ולא צריך להשקיע זמן רב בהכנה. כשיש לכם ירקות במקרר ואתם רוצים להכין מאפה מהיר, טעים ובריא שכולם ישמחו לנשנש – פשטידה היא הבחירה הנכונה בכל שעה של היום. פשטידות הן מאפים משודרגים של ירקות, ואפשר לשלב בהן גבינות, רטבים, להקרים אותן או להוסיף להן מעטפת בצק וליצור מהן קיש.

מאכלים קלילים ומהירי הכנה הם תמיד הדרך הטובה ליהנות כשרעבים ולא צריך להשקיע זמן רב בהכנה. כשיש לכם ירקות במקרר ואתם רוצים להכין מאפה מהיר, טעים ובריא שכולם ישמחו לנשנש – פשטידה היא הבחירה הנכונה בכל שעה של היום. פשטידות הן מאפים משודרגים של ירקות, ואפשר לשלב בהן גבינות, רטבים, להקרים אותן או להוסיף להן מעטפת בצק וליצור מהן קיש.
הכי כיף לפתוח את המקרר ולגלות שיש לכם פשטידה צבעונית ומגרה שרק מחכה שתפרסו אותה. היא יכולה להיות פרווה, היא יכולה להתאים לארוחה חלבית ואפילו ניתן להכין גרסאות לטבעונים ולרגישים לגלוטן. אפשר להתאים את הגרסה בשינויים קלים לכל צורך ולכל מטרה – כי הרכיב החשוב ביותר במאפים כאלה הוא הירקות המגוונים שאתם בוחרים, שנותנים טעם מיוחד.
בשנים האחרונות המאכל הזה קיבל את המקום המגיע לו, והיום בכל ארוחה חלבית אפשר למצוא תבנית צבעונית ומעניינת של מאפה ירקות. בקיץ הישראלי אנשים נוטים יותר למאכלים קרים וקלילים ופחות לבישול ארוך ולמאכלים כבדים. לפשטידות יש מראה חגיגי אבל הייחוד שלהן הוא בקלות ההכנה וביכולת לשלב ירקות מכל סוג. רק חותכים, מערבבים, מוסיפים ביצים, גבינות, מעט קמח ותבלינים ומכניסים לתבנית. שלא כמו מאכלים אחרים, כאן אפשר לאלתר ולשנות לפי ראות עיניכם ותוכלו להיות יצירתיים. זו יכולה להיות מנה נוספת בארוחה גדולה וחגיגית, וזו יכולה להיות הארוחה עצמה. בזמן שהתבנית בתנור, חותכים סלט ירקות, ולאחר כ־40 דקות הכול מוכן – קל, פשוט וטעים.
הילדים בחופשה וצריך להאכיל את כולם לאורך היום, והדרך הטובה לגרום להם לאכול ירקות היא לשלב אותם באפייה. ילדים אוהבים מאפי בצק, בדיוק כפי שהם אוהבים פיצה, לכן אם תרצו להעסיק אותם ולגרום להם להרגיש שפים מדופלמים, תנו להם גם להכין את המאכל, וזה ידרבן אותם גם ליהנות מהאכילה כיוון שהם יוכלו לבחור בעצמם את הירקות שיוסיפו.
ירוק, בריא ונהדר לאפייה
פשטידת ברוקולי היא דוגמה מצוינת לירק שלא הרבה ילדים יבחרו לאכול כשהוא מוגש טרי, אבל כשהוא אפוי בתבנית ומוקרם בגבינה – זה כבר הרבה יותר מעניין. מי שאוהב ברוקולי ישמח לאכול אותו ללא כל תוספת כשהוא חלוט, מבושל או אפוי קלות, אבל הוא ירק נפלא גם כשהוא משתלב עם מרכיבים נוספים. לפני שחותכים אותו ומערבבים עם הגבינות והביצים, כדאי לחלוט אותו כמה דקות במים רותחים ומלח, כך תהיו בטוחים שיהיה רך. מוסיפים לברוקולי גבינות שאתם אוהבים, כמו קשקבל, בולגרית, קוטג' וכמובן ביצים, מעט קמח ותבלינים. יוצקים את כל התערובת לתבנית, מפזרים מעל פירורי גבינה צהובה או מוצרלה ומכניסים לתנור לכ־40 דקות, עד להשחמה. מוציאים ומחכים מעט לפני ההגשה כדי שהמרכיבים יתגבשו. אם רוצים לשדרג עוד יותר את החגיגיות של המנה, כרובית היא ירק שמשתלב היטב עם ברוקולי, ואפשר להכניס פרחי כרובית חלוטים לקערה בעת הערבוב עם שאר המרכיבים.
קיש שמפיניון וגבינות
קיש הוא למעשה פשטידה שאותה אופים בתוך מעטפת בצק פריך, המוגשת לרוב בתבנית פאי עגולה. יש לה מראה נהדר והיתרון הנוסף הוא היכולת של הבצק לספוג את הנוזלים של הירקות במהלך האפייה. אם אתם מעוניינים לקצר את התהליכים, גם ללא בצק המנה הזו תככב על השולחן ותיגמר במהירות. מומלץ לא לשטוף פטריות בהרבה מים כיוון שהן סופגות נוזלים, אבל חשוב לוודא שהן נקיות משאריות אדמה ומוכנות לעבודה. אפשר לקצוץ אותן, אבל הכי מומלץ לפרוס אותן, כך תוכלו ליהנות גם מהצורה היפה שלהן לצד הטעם המיוחד. הפטריות הן ירק שמשתלב היטב בכל דבר, ובשנים האחרונות הגיעו לארץ סוגים שונים שניתן לשלב במגוון מאכלים. סוג השמפיניון הנפוץ מאפשר לאכול את הפטריות בכל צורה, גם טריות וגם מטוגנות או אפויות, כך שהן ישתלבו היטב בסלט וגם יהיו תוספת נהדרת לאומלט. לכל סוג פטרייה יש טעם וארומה משלו, אבל לפשטידה הזו יתאים סוג השמפיניון הנפוץ. מומלץ להתחיל את ההכנה בהקפצה של הפטריות הטריות במחבת עם בצל קצוץ, כיוון שהן סופגות היטב את הטעמים שאיתן. פשטידת פטריות יכולה להיות חלבית או פרווה ולהתאים לארוחה קלילה של בוקר, צוהריים או ערב או להיות תוספת חגיגית כשמארחים.
