פיצה ביתית בכל הטעמים
פיצה זו אחת המנות האהובות על כולם. בצק פריך עם רוטב עגבניות, גבינה נמסה ונמתחת ומעל תוספות כיד הדמיון הטובה וההעדפה האישית. אף על פי שמאוד פשוט, מהיר וקל לגשת לפיצרייה הקרובה ולקנות משולש, כדאי לפעמים להשקיע בפיצה ביתית נפלאה עם תוספות מעניינות ומפתיעות.

רוטב לבן או אדום?
השלב הבא בהכנת הפיצה הוא הרוטב. הרוטב הקלאסי הוא רוטב עגבניות עשיר ומטובל. אך יש מי שאוהבים פיצה ביאנקה – פיצה לבנה שיש בה רוטב שמנת לבן ותערובת גבינות לבנות.
רוטב אדום
הכנת הרוטב האדום תתחיל כמובן בקיצוץ עגבניות, רצוי ללא הקליפה. אליהן נוסיף שמן זית, שום כתוש, עלי בזיליקום חתוכים (אפשר להחליף בבזיליקום יבש) רסק עגבניות, מעט סוכר לביטול החמיצות של העגבניות, מלח, פלפל ואורגנו. לאוהבי החריף, אפשר להוסיף פלפל צ'ילי לפי הטעם. נערבב הכל יחד, נטעם ונתקן תיבול לפי הצורך.
רוטב לבן
רוטב לבן מתקבל מתערובת של כמה גבינות יחד, חלקן רכות וחלקן קשות, כך שהרוטב הלבן מאגד בתוכו גם את רוטב הפיצה וגם את הגבינה שמעל. ניתן לאפות את הפיצה כך או להוסיף עליה תוספות שונות. להכנת הרוטב הלבן נערבב שמנת מתוקה, גבינת פרמז'ן מגורדת, מוצרלה מגורדת, אגוז מוסקט, מלח ופלפל.
גבינות או לא להיות
יש חשיבות רבה לגבינות שיונחו על הפיצה. כדאי לבחור גבינה קשה אך נמסה באפייה כמו גבינה צהובה או מוצרלה, וכדאי לשלב אותן עם גבינות קשות נוספות לקבלת טעם עשיר יותר, כמו פרמז'ן או רוקפור. מכינים את תערובת הגבינות המגורדות ומפזרים אותה על גבי הרוטב תוך השארת שוליים סביב הפיצה.
איך מתחילים?
הבסיס לכל פיצה הוא הבצק. ניתן לבחור בתחתיות שונות ומגוונות כמו פיתה, לחם, טורטייה, מלאווח ואפילו בצק עלים. אך אם בחרנו בפיצה ביתית מושקעת, נתחיל בהכנת בצק במיקסר. נערבב קמח, שמרים יבשים, שמן זית, מים, מלח ומעט סוכר עד לקבלת בצק חלק. נכסה את הקערה בניילון נצמד ונמתין כשעה לתפיחת הבצק. לאחר שהבצק תפח ניתן להתחיל לעבוד איתו. אפשרות אחת היא לרדד אותו, להניח על תבנית אפייה, לחורר בו מספר חורים עם מזלג ולהכניס לתנור לכמה דקות לפני שמוסיפים לו את הרוטב והתוספות, בצורה זו הבצק ממשיך בתפיחה ומתקבל בצק עבה יותר. אפשרות נוספת היא לרדד אותו להניח על תבנית האפייה ולהוסיף את שאר המרכיבים, בצורה זו הבצק לא יתפח יותר ויישאר דק.
חמש תוספות שונות לפיצה
מתכון לפיצה בסיסית – פיצה מרגריטה – מכיל בצק, רוטב וגבינה בלבד. ובהתאם לכך, הפיצה שלנו מוכנה. אבל, יש מי שעבורו התוספות הן חלק בלתי נפרד מהפיצה, ולכן נציע חמש תוספות מעניינות שישדרגו את הפיצה ואת טעמה.
1. זיתים, פטריות ותירס אלו התוספות הראשונות שעולות לראש כשמכינים פיצה ביתית, והן גם התוספות האהובות ביותר על ילדים שלרוב נמצאות בבית.
2. בצל הוא תוספת שגרתית ומתבקשת לפיצה אך ניתן לשנות מעט גם תוספת זו. כמובן שניתן להניח פרוסות דקות של בצל על הפיצה ואולי לצרף להן פטריות או פלפל חריף, אך ניתן גם להכין בצל מקורמל ולהניח אותו כתוספת. נפרוס בצל לפרוסות דקות, אך לא דקות מידי. נניח במחבת ונכסה את הבצל במים ונתחיל לאדות. אפשר לערבב מידי פעם אך לא חובה. כאשר כל המים מתאדים הבצל מתחיל להתקרמל ולהשחים ואז נערבב אותו כדי שלא יישרף. כשהוא מקבל צבע שחום ויפה, נכבה את הלהבה ונפזר על הפיצה.
3. גבינת עיזים ופסטו. זו תוספת שמתאימה במיוחד לפיצה ביאנקה – לבנה. על הבצק נמרח רוטב פסטו (אפשר רוטב קנוי ואפשר להכין לבד על־ידי טחינת עלי בזיליקום, צנוברים, שמן זית, מלח ופלפל עד לקבלת מרקם קרמי) על רוטב הפסטו נפזר גבינות מוצרלה ופרמז'ן מגורדות ומעל טבעות גבינת עיזים בעובי של חצי סנטימטר. לסיום נוסיף כמה פרוסות עגבנייה דקות.
4. פלפל קלוי, זיתים שחורים או קלמטה וקוביות בולגרית. השילוב בין כל התוספות מעניק לפיצה טעם חלומי ומיוחד שלא תרצו להפסיק לאכול. נפרוס גמבה ונקלה בתנור כרבע שעה. נסדר את פרוסות הגמבה על הפיצה, נוסיף חצאים של זיתי קלמטה או זיתים שחורים ולבסוף נפזר קוביות של גבינה בולגרית.
5. שילוב משוגע של פלפל חריף ואננס ונקבל פיצה מפתיעה ובלתי שגרתית אך טעימה ביותר, בייחוד לאוהבי החריף. נפרוס פלפל ירוק חריף, וחצאי עגבניות שרי. לקוביות האננס אפשר להשתמש באננס טרי בייחוד עכשיו בקיץ או בקוביות אננס משומרות מסוננות היטב. נפזר את כל התוספות על־גבי הפיצה ונאפה.
במיוחד עכשיו בחודשי הקיץ, ובזמן החופש הגדול, אפשר להעביר אחר צהריים במטבח הביתי הקריר, להתרחק מהשמש החמה ולהכין יחד עם הילדים ארוחת פיצות נפלאה. את הבצק שנכין נוכל לחלק לכדורים כמספר הילדים, ולאפשר לכל אחד להכין את הפיצה האהובה עליו. זו הזדמנות נהדרת לבלות זמן איכות יחד תוך כדי העסקת הילדים והכנת ארוחה משפחתית משותפת.
