עיצובים מקוריים לעוגות יום הולדת
בכל חגיגה, לעוגה תפקיד חשוב ביותר. היא מסמלת בתרבות שלנו את רגע השיא שבחגיגת יום ההולדת, רגע הקשור בברכות לבביות, שירים שמחים ומשאלות. תפקיד העוגה כאן הוא כפול. עליה להיות לא רק טעימה במיוחד, אלא גם יפה, מושקעת ומושכת לעין.

כדי להבטיח שהעוגה תענה על שני התנאים הללו, מומלץ להפריד בין שלב ההכנה לשלב הקישוט, הדורש תשומת לב מיוחדת. בכתבה זו נחלוק רעיונות יצירתיים לקישוטים מיוחדים לעוגה, שיהפכו את יום האירוע לשמח וצבעוני במיוחד.
אומנות בצבעי שוקולד
שוקולד הוא לא רק תוספת טעימה ופופולרית לעוגה, הוא גם כלי קישוטי שבו אפשר להשתמש לעיצוב עוגת יום הולדת. למזלנו, שוקולד מגיע בגוונים שונים, בהתאם לסוגיו טעמיו, שאותם ניתן להקביל לצבעי ציור. כל סוג שוקולד יש להמיס בסיר או קערה נפרדת, ניתן להוסיף לבלילה מעט שמנת, לפי הטעם. על פני העוגה, צרו יצירה ייחודית מצבעים אלה. תוכלו לשפוך כמה סוגים של שוקולד בפינות שונות, לחבר ולקשר ביניהם באמצעות מריחות קיסם. תוכלו ליצור צורות מוגדרות וברורות באמצעות שבלונות, והציירים שבינינו יוכלו להיעזר בשקיות זילוף, וממש לצייר (או לכתוב) את כל העולה על רוחם.
פסיפס צבעוני
עדשי שוקולד הן תוספת פופולרית מאוד לקישוט עוגה. הן אהובות על ילדים ומבוגרים כאחד, וניתן ממש לצייר או לכתוב באמצעותן. כמות רבה של סוכריות עדשים עגולות וצבעוניות, יכולה ליצור פסיפס מעניין על ראש העוגה. חשוב לוודא שהעדשים צמודים וצפופים אחד לשני, מעורבבים בצבעים שלהם ושאין רווחים שבהם אין עדשים. תוכלו ליצור פסיפס זה גם עם סוכריות MnM's, שהן סוכריות בעלות תכונות דומות, או עם כל סוכריות צבעוניות שתבחרו.
ארבעת המתוקים
כיום, ניתן לקשט את העוגה באמצעות ממתקים אהובים במיוחד המלווים אותנו כבר שנים רבות כגון: שברי מקופלת, פסק זמן, קינדר בואנו, MnM's, רפאלו, פררו רושה, עוגיות אוראו, עוגיות לוטוס, שוקולד צ'יפס ועוד. בחרו ארבעה ממתקים אהובים, והכינו כמות מכל אחד מהם. חלקו את פני העוגה לארבע רבעים שווים על ידי שיבוץ אצבעות 'כיף כף' או שורות שוקולד שיסמנו את ה"גבול". בכל רבע, סדרו חתיכות או שברים של אחד הממתקים שבחרתם, כך שיהיו ארבעה חלקים לעוגה, כל חלק מצופה ומקושט בתוספת מתוקה אחרת.
חלומות ממרציפן
מרציפן הוא ממתק שידוע בגמישותו ומרקמו דמוי הפלסטלינה, איתו מפסלים ומציירים יצירות אכילות ומקסימות. אם אתם נמנים עם חובבי ממתק השקדים ונהנים מפיסול ויצירה בידיים, ציפוי עוגה ממרציפן יוכל להיות הפתרון שלכם לעוגת יום ההולדת המושלמת. אם אינכם אוהבים מרציפן, תוכלו להשתמש בבצק סוכר. את שניהם ניתן להשיג קנויים, אך ניתן גם להכינם בבית, תוך שימוש בצבעי מאכל כדי ליצור כמה צבעים. מומלץ לעטוף את העוגה עם ציפוי דק של בצק סוכר, ומעליו לפסל ולצייר את שעולה על רוחכם.
סלט פירות
בנוסף להיותם רעננים, מתוקים ובריאים, פירות ניחנו ביופי טבעי ובצבעוניות כובשת. כיף וטעים להשתמש בהם כקישוט לעוגה, גם בטריותם וגם לאחר אפייתם והפיכתם לרכים וריבתיים.
תוכלו לסדר תותים טריים, חתוכים או שלמים, מעל שכבה עבה של קצפת על ראש העוגה. תותים ישתלבו מצוין עם פירות יער מוקפאים או טריים. אם אתם מעוניינים להשתמש במבחר מגוון יותר, חתכו פירות נוספים: קיווי, אפרסק, אננס, תפוח ופרוסות תפוז, וסדרו אותם באופן מעוצב ויפה מעל שכבת הקצפת.
מעגלי אגוזים
רבות מהעוגות ישתלבו מצוין עם שכבת אגוזים מגוונת, שתקשט ותעשיר את המנה. לשם כך, קלו מראש אגוזים מסוגים שונים, כל סוג בנפרד: אגוזי לוז, פקאן, שקדים, ואגוזי קשיו. המיסו ריבת חלב או קרמל, ומרחו אותם כשכבה עליונה בראש העוגה. כשהשכבה עוד רכה, צרו מעגל במרכז העוגה מסוג אחד של האגוזים. הקיפו אותו במעגל נוסף עשוי אגוז אחר. חזרו על הפעולה כך שייוצרו טבעות בתוך טבעות של אגוזים, המכסים את כל העוגה.
גביעי גלידה
אם העוגה שבחרתם היא עוגה קפואה של שוקולד, גבינה או קרם, תוכלו לעטר אותה בגלידה כציפוי עבה ומפתיע. מעל הגלידה פזרו סוכריות שוקולד כקישוט. פזרו שברי גבעי גלידה, או לחלופין, סדרו מעל העוגה גביעי גלידה שלמים, שבאמצעותם ניתן להתחיל לאכול את העוגה בצורה מעט שונה מ"המקובל" באופן נוח וכיף.
