הקינוחים שכולנו אוהבים הפכו לעוגות מושחתות

מקינוח אהוב לעוגה מפתיעה: הקינוחים שכולנו אוהבים הופכים לעוגות

נהוג לחשוב שישראלים בעיקר אוהבים מאכלים מלוחים כמו חומוס, פלאפל, קובות ושניצלים אבל אולי תופתעו לגלות שהדבר שאנחנו הכי אוהבים- זה מתוק. הקינוחים שאנחנו אוהבים הם לא הכי מפונפונים ומצועצעים אבל אנחנו בהחלט יודעים להנות מקינוחים קלאסיים. יחד עם זה שאנחנו יודעים להנות מקינוחים פשוטים יחסית, אנחנו גם מאד מאופיינים בזה שאנחנו אוהבים לארח (זה בטח לא יפתיע אתכם). כדי ששתי עובדות אלו לא יתנגשו אחת בשנייה, בשנים האחרונות הפכנו את הקינוחים הקלאסיים שכולנו אוהבים והפכנו אותה לעוגות מגרות שעושות לנו טוב בלב וכך גם לאורחים שלנו.

מאת: עורך השף הלבן
מקינוח אהוב לעוגה מפתיעה: הקינוחים שכולנו אוהבים הופכים לעוגות

קרמבו,
אחד מהקינוחים האהובים ביותר על הישראלים, נפוץ בעיקר בחודשים הקרים של השנה ונחשב
לממתק הלאומי. הרבה ישראלים יופתעו לגלות שבכלל לא מדובר בהמצאה ישראלית אלא
שהקרמבו הומצא לפני 200 שנה בדנמרק. בפועל הישראלים הם אלו שזוללים כ-9 קרמבואים
בעונה ואולי זו הסיבה שאנחנו נוטים לחשוב שמדובר בממתק שאנחנו המצאנו. בניגוד
לקינוחים אחרים שמלווים אותנו שנים ועם הזמן השתדרגו, טעמיו של הקרמבו נשארו וניל
ומוקה אצל רוב היצרניות. הקינוח האישי והקטן גורם לאושר גדול אז למה שלא תעשו ממנו
עוגה גדולה שתסב אושר לעוד אנשים מסביבכם?
עוגת קרמבו היא עוגה קלה להכנה, עשירה בטעמים
והיא מושלמת לכל ארוחה. עוגת הקרמבו נראית מושקעת במיוחד וטעימה להפליא אבל בפועל היא
קלה להכנה ולא דורשת הרבה זמן. אז המתיקו לכם את השבת, ערב החג או סתם התפנקו לכם
בפרוסת עוגת קרמבו לצד כוס הקפה שלכם.

רק
לפני כמה שנים, עוד היה הלוטוס עוגייה מן המניין שמונחת על המדף בסופר עד שלאט לאט
כבש את ליבנו והפך מבלי להתכוון לכוכב הראשי לצד קפה הבוקר ומאז נדמה שהוא תמיד
היה פה. את ביסקוויט הקרמל הממכר, עוגיית הלוטוס אין אחד שלא מכיר. חלק אוהבים
יותר, חלק אוהבים פחות אבל רובנו מסכימים שזה פשוט טעים. אם תהיתם לעצמכם למה
קוראים לעוגיות הקפה הטעימות לוטוס, תופתעו לגלות שזה על שם המפעל שבו הן מיוצרות
בבלגיה. עם השנים, עוגיות הלוטוס הפכו לעוגיות הקפה הפופולריות ביותר באירופה, משם
החלו להיות מופצים ברשתות השיווק והפכו לחביבים במיוחד בקרב אוהבי האפייה. בשנים
האחרונות הלוטוס זנח את תפקידו כעוגייה בלבד והחל לככב בעוגות שישראלים אוהבים.
עוגת לוטוס הפכה להיות יותר ויותר פופולרית
ואנחנו בהחלט יכולים להבין למה. 

אחד
מקינוחי הקיץ האולטימטיביים והכיפיים ביותר הוא המלבי. למלבי את כל הסיבות להפוך
להיות קינוח אהוב שכזה: יש לו טעם קליל, הוא נטול גלוטן, בעל ערך קלורי נמוך יחסית,
הוא מושלם לימים חמים ואפשר למצוא אותו בקלות באינספור נקודות בארץ. יש משהו בטעם
הנקי והפשוט של המלבי שמצליח להתחבב על הרבה ישראלים וגם על ילדים שמטורפים על
מלבי. למרות שהמלבי זוכה לאהדה גדולה בקרב הישראלים, יש גם לא מעט אנשים שסולדים
ממנו. כנראה שזה בגלל תכונותיו הרוטטות שנובעות מהקורנפלור והג'לטין שיש בו. אם
אתם נמנים עם אוהבים המלבי, לא תצטרכו להתאמץ מידי בשביל להכין מלבי ממש כמו
במלביות. הוא קל להכנה יחסית וכדי לשדרג את המלבי מקינוח פשוט יחסית לקינוח משודרג
מלא בטעמים, תוכלו להכין
עוגת מלבי שתקפיץ לכם את האירוח ותפתיע את
האורחים שלכם.

אלפחורס
או "אלחו" כפי שהיא נקראת באזורים מסויימים בספרד, היא עוגייה שמורכבת בעיקר
מקורנפלור ביצים וחמאה. המקור של עוגיות אלו ממדינות לטיניות כמו: ארגנטינה,
צי'לה, פרו, אורוגוואי וגם בספרד תוכלו למצוא אותן. יש דרכים שונות להכין את
עוגיות האלפחורס ולקשט אותם אבל מה המשותף לכולן הוא שהן תמיד
מוגשות במרקם פריך ונימוך שאי אפשר לסרב לו. לרוב מכינים את העוגייה עם ריבת חלב,
אבל אם אתם לא חובבים גדולים של הז'אנר, תוכלו לגוון במילויים שונים וקישוטים. את
העיקרון של העוגייה הטעימה, תוכלו להגדיל ולעשות בצורת עוגה (תרתי משמע) ולהכין
עוגת אלפחורס שלא תשאיר אף טועם אדיש. אז הכנסו
לקצב הלטיני, תעשו כבוד לעוגייה מדרום אמריקה ורוצו להכין.

מקינוח אהוב לעוגה מפתיעה: הקינוחים שכולנו אוהבים הופכים לעוגות

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.