חג הפשטידות
כשחושבים על שולחן ערב החג בשבועות, אי אפשר לדמיין אותו בלי גבינות ובלי פשטידות. לרוב מבוגרים אוהבים פשטידות ומדובר במאפה קצת פחות מושך לילדים שככל הנראה יעדיפו פיצה על פניו. אבל העובדה שיש מגוון גדול של סוגי פשטידות, סוגים של חומרי גלם שאפשר להשתמש בהם ואינספור וריאציות להכנת פשטידה, הופכת את המאפה הזה למאכל האולטימטיבי של השולחן. חג השבועות הוא באמת העיתוי המושלם לקשט את שולחן החג בפשטידה טעימה שתחמם לכם את הלב ואת הבטן אבל איזה פשטידה כדאי להכין? אנחנו הרי רוצים שהיא תקלע לטעמם של כמה שיותר סועדים, היא תהיה טעימה ולא תדרוש מאיתנו הכנות או מאמץ רב. בדיוק בשביל זה, ריכזנו עבורכם מתכונים מנצחים לפשטידות מצוינות לחג השבועות.

פשטידת ברוקולי היא הפשטידה שיש לה את כל הסיבות להפוך להיות הכוכבת של
הארוחה עם טעמים מיוחדים, ארומה נהדרת וגם קצת בריאות לצד כל הפחמימות שפוקדות של
שולחן החג. הברוקולי, שייך למשפחת המצליבים שכוללת את הכרובית, הכרוב וגם את הקייל
שהשימוש בו נהיה פופולרי במיוחד בשנים האחרונות. תוכלו למצוא את הברוקולי על
מדפי הסופר ולו יש סגולות בריאותיות רבות. הברוקולי מכיל יותר ויטמין C
מתפוז, יש לו ערך תזונתי גבוה ואפילו הסידן שבו נספג טוב יותר ממוצרי חלב. על פניו
נראה שמבחינת הסגולות הבריאותיות שלו, הוא ללא ספק ירק שהיינו רוצים לראות יותר
בתפריט שלנו. ואם כל זה לא מספיק, אל תופתעו לגלות שפשטידת ברוקולי של השף הלבן היא אחת הפשטידות הקלות להכנה: יש לבשל את הברוקולי לפני ההכנה ולטגן ביחד עם הבצל, לאחר מכן יש לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה ולהכניס לתנור.
במשפחת
המצליבים, יש גם את אחותו של ברוקולי, הלוא היא הכרובית. היא הפכה להיות בשנים
האחרונות מעוד ירק שנמצא על המדפים בסופר או בבית לכוכבת אצל אייל שני, חביבה על
צמחונים וטבעוניים ואפילו אהובה במיוחד על מי שמנסה לשמור על הגזרה ולנהל אורח
חיים בריא.
עם הפרח העשיר הזה, אפשר לעשות כמעט הכל החל מתחליף לבצק לפיצה, קרמים ואפילו
קוסקוס. אנחנו אוהבים אותה בכל מצב צבירה, אפשר להכין ממנה מטעמים וקשה שלא להבין
למה היא נמצאת בשיא שלה. הכרובית מתכתבת בדיוק עם הטרנדים החמים בעולם הבישול:
שמירה על אורח חיים בריא, מציאת תחליפים לצמחונים וטבעוניים, החלפת גלוטן במאכלים רבים (כמו למשל קוסקוס ללא גלוטן), היא יחסית דיאטטית וכל זה מבלי להתפשר על הטעם הייחודי והטעים שלה.
פשטידת כרובית, היא מאכל לבן שיכול
מאד להתאים לטעמי השולחן בערב חג השבועות. היא משתלבת נהדר יחד עם הסלטים המוגשים,
קלילה, טעימה ופשוטה להכנה. לרוב פשטידות הן מלכודות קלוריות לא תזונתיות במיוחד,
יש בהן הרבה קלוריות אבל כשמחליפים את הבצקים והפסטות בירק, כלומר כרובית, הן בעלות ערך קלורי נמוך יותר מבלי לפגוע בטעמן הנהדר. אז נכון, גם פשטידת כרובית היא לא תמימה
או דיאטטית אבל עדין נחשבת למזינה יותר משאר הפשטידות.
פשטידת בצל מאד
מזכירה את פשטידות הברוקולי ופשטידות הכרובית שדורשות ממכם מינימום הכנה ומקסימום
הנאה. פשטידת הבצל גם היא על הקונספט של "להכניס
הכל לקערה אחת, לערבב ולהכניס לתנור". בצל זה ירק שתמיד אפשר למצוא בבית והוא
חומר גלם מושלם להכנת פשטידה יפה, בעלת ריח נהדר שיגרום לשכנים שלכם לרצות לבוא
לראות מה הכנתם. אם אתם תוהים לעצמכם איך הטעם שלה, אז אחרי שתכינו אותה תבינו
שהיא טעימה להחריד.
מעבר לזה שמדובר בפשטידה קלה ביותר להכנה, לבצל יש לא מעט סגולות בריאותיות
שהופכות אותו להיות הירק שאתם רוצים לאכול בכמויות. מאחר שהבצל שייך למשפחת השום,
הוא עשיר ביתרונות תזונתיים, הטעם שלו טעים וכמעט תמיד נמצא אותו במאכלים מבושלים. מעבר לכך, הוא ירק דומיננטי והנוכחות שלו מוסיפה מעין קסם וניחוח לכל ארוחה.
לכל מתכוני פשטידות לשבועות באתר השף הלבן >>
