האקססוריז שעושים את ההבדל - מתכונים עם סטייל

האקססוריז שעושים את ההבדל

מדובר בעובדה ידועה שהאפייה אינה מסתכמת בטעם בלבד אלא גם במראה. הרי לא סתם אומרים שאנחנו אוכלים עם העיניים. בעולם האפייה המודרני יש כל מיני אקססוריז מגניבים שיכולים בקלות לשדרג את מראה הקינוחים שאתם מכינים לרמת קונדיטוריה. ליקטנו עבורכם בפינצטה מספר מתכונים אשר לכל אחד מהם סטייל ייחודי משלו.

מאת: עורך השף הלבן
האקססוריז שעושים את ההבדל

האם אכלתם אי פעם עוגת גבינה אפויה על מקל? אם תשובתכם היא לא אז מצפה לכם הפתעה מגניבה, ואם תשובתכם היא כן אז בעזרת המתכון הבא תוכלו להכין זאת לבד בבית:

מחממים תנור מראש לחום בינוני־גבוה. משמנים היטב תבנית עגולה. בקערת מיקסר טורפים שלושה גביעים של גבינת שמנת, שליש כוס סוכר, גרידת קליפת לימון ותמצית וניל. מוסיפים לתוך התערובת ביצים, אחת בכל פעם ומחכים עד שהיא נטמעת לגמרי בשאר המרכיבים. מוסיפים בזהירות קמח ואבקת אפייה וממשיכים לערבב עד לאיחוד מלא של המרכיבים. 

מעבירים את התערובת לתבנית המשומנת ואופים בתנור במשך שלושת רבעי שעה. בתום הזמן מכבים את התנור אך משאירים את העוגה בפנים במשך עשר דקות נוספות. אחר כך פותחים את דלת התנור ומניחים לעוגה להצטנן בתוכו. לאחר כחצי שעה אפשר להעביר את העוגה למקרר למשך שלוש שעות קירור לפחות. 

כאשר העוגה קרה לגמרי יוצרים ממנה כדורים קטנים באמצעות כפית. עדיף להשתמש בחלקה המרכזי של העוגה שנותר לבן ולא בקצוות הזהובים. מגלגלים באמצעות הידיים את הכדורים ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. במרכז כל כדור תוקעים מקל של סוכרייה. מכניסים את הכדורים למקפיא למשך שעתיים. 

במיקרוגל ממיסים שוקולד לבן וחמאה בפולסים קצרים ולאחר שהם נמסים מערבבים היטב. טובלים את הכדורים הקפואים בקרם ולאחר מכן בקערית הקישוטים, אפשר להשתמש בסוכריות צבעוניות, קוקוס או אגוזים. 

צורת הגשה לא שגרתית יכולה מיד לשנות את כל חוויית האכילה, זה כאילו שברגע אנו חוזרים להיות ילדים שמתרגשים מהדברים הקטנים ביותר. במתכון הזה הקינוח עצמו הוא מיוחד, כך שמדובר ממש במאורע יוצא דופן. כך תכינו אותו:

להכנת הקארד יש לעבד במערבל חמאה וסוכר על מהירות בינונית. מוסיפים שתי ביצים אחת אחרי השנייה כאשר יש להמתין עד שכל ביצה תטמע לחלוטין בתערובת. מוסיפים מיץ מארבעה לימונים. מעבירים את כל תוכן הקערה לסיר ומבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד שהתערובת נעשית סמיכה. מעבירים את הקארד לקערה ומכסים בניילון נצמד. מניחים לתערובת להתקרר לטמפרטורת החדר ואחר כך מעבירים למקרר. 

להכנת הפנקוטה יש לערבב אבקת ג'לטין עם מים ומניחים לג'לי להתייצב במשך עשר דקות. לאחר שהנוזל נספח יש להעביר לקערת מתכת ולחמם בבאן מארי במשך שלוש דקות עד שהג'לטין נמס. בסיר מחממים שמנת מתוקה, חלב וסוכר ומביאים לכדי רתיחה. מורידים את הסיר מהאש ומאחדים לאט לאט בין הג'לטין לשמנת. מוסיפים תמצית וניל וטורפים את כל המרכיבים. שופכים את התערובת לצנצנות כך שהיא תמלא כשליש מהצנצנת. מעבירים למקרר למשך ארבע שעות. לאחר שהפנקוטה והקארד התקררו לגמרי, מזלפים את הקארד לתוך הצנצנות ושומרים במקרר. 

זהו קינוח מתוק במיוחד שאפשר להעניק כמתנה לאהוב או אהובה. מדובר למעשה במוס שוקולד אשר אותו מזלפים בתוך ביצים שקופות שאפשר להשיג בקלות בחנויות כלים חד־פעמיים. גם רומנטי וגם יפה, כמעט שחבל לאכול. נסו זאת בעצמכם: 

בקערה שמים שוקולד קצוץ. מחממים כוס שמנת בסיר עד לרתיחה עדינה ויוצקים מעל לשוקולד. טורפים עד שהשוקולד נמס והתערובת חלקה. מוסיפים דבש וליקר תפוזים משובח וטורפים היטב את כל המרכיבים. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ומכניסים לקירור במשך שמונה שעות לפחות. 

לאחר מכן מוציאים את הקערה מהמקרר ומתחילים לערבל במיקסר במהירות איטית ומגבירים עד למהירות בינונית. מוסיפים שמנת בהדרגה תוך כדי הערבול. כאשר התערובת נעשית רכה ונוחה לזילוף אפשר להפסיק לערבל. מעבירים את מוס השוקולד לשק זילוף וחותכים חור בקצה. מזלפים את קרם השוקולד לגביעי הביצים השקופות. אפשר לעטר עם עוגייה יפה או כל קישוט אחר שתרצו. זורים מעל גרידת קליפת תפוז, סוגרים את הביצים ושומרים במקרר. 

האקססוריז שעושים את ההבדל

מתכונים נוספים שכדאי לטעום

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.