פאי לימונענע - מתכון קל שלב אחר שלב | השף הלבן

פאי לימונענע – מתכון קל שלב אחר שלב

פאי לימון (שממש קל להכין) עם טוויסט רענן – ארומת נענע עדינה

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
פאי לימונענע
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
  • 1/2 חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי:
  • 1 כוס מיץ לימון
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
  • קליפת לימון מגוררת מ 3 לימונים
  • 1 תיון תה נענע
  • 1 כוס סוכר
  • 6 חלמונים
  • 4 כפות קורנפלור
לציפוי:
  • 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מוקצף עם 1 כפית סוכר
  • פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    חותכים ריבוע בצק גדול ב 5 ס"מ מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים לבסיס והדפנות וחותכים בסכין את העודפים. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.

  • 02.

    אופים 15-20 דקות ב 160 עד הבצק יבש וזהוב.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מחממים בסיר קטן שמנת ותיון נענע עד סף רתיחה. מכסים ומשהים עד שמצטנן. סוחטים את התיון לסיר וטורפים עם החלמונים והסוכר. טורפים בקערית מיץ לימון וקורנפלור. 

  • 04.

    מוסיפים לבלילת השמנת וטורפים. מחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך למרקם פודינג. 

  • 05.

    מעבירים לשקית זילוף ומצננים במקרר שעתיים לפחות (אם לא משתמשים בשקית זילוף מעבירים לכלי ומצמידים לקרם נילון נצמד למניעת היווצרות קרום). מורחים על בסיס העוגה.

  • 06.

    מזלפים או מורחים שמנת מתוקה, בוזקים פיסטוק קצוץ ומגישים. שומרים במקרר עד להגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)