פאי לימונענע – מתכון קל שלב אחר שלב
פאי לימון (שממש קל להכין) עם טוויסט רענן – ארומת נענע עדינה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קל
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8:
- 1/2 חבילת בצק פריך מתוק "מעדנות", מופשר לפי ההוראות שעל גבי האריזה
למילוי:
- 1 כוס מיץ לימון
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- קליפת לימון מגוררת מ 3 לימונים
- 1 תיון תה נענע
- 1 כוס סוכר
- 6 חלמונים
- 4 כפות קורנפלור
לציפוי:
- 1/2 מיכל (125 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 32% מוקצף עם 1 כפית סוכר
- פיסטוק קצוץ
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 26 ס"מ
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים ריבוע בצק גדול ב 5 ס"מ מקוטר התבנית. מעבירים לתבנית משומנת, מהדקים לבסיס והדפנות וחותכים בסכין את העודפים. דוקרים במזלג ומקפיאים חצי שעה.
-
02.
אופים 15-20 דקות ב 160 עד הבצק יבש וזהוב.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים בסיר קטן שמנת ותיון נענע עד סף רתיחה. מכסים ומשהים עד שמצטנן. סוחטים את התיון לסיר וטורפים עם החלמונים והסוכר. טורפים בקערית מיץ לימון וקורנפלור.
-
04.
מוסיפים לבלילת השמנת וטורפים. מחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד שמסמיך למרקם פודינג.
-
05.
מעבירים לשקית זילוף ומצננים במקרר שעתיים לפחות (אם לא משתמשים בשקית זילוף מעבירים לכלי ומצמידים לקרם נילון נצמד למניעת היווצרות קרום). מורחים על בסיס העוגה.
-
06.
מזלפים או מורחים שמנת מתוקה, בוזקים פיסטוק קצוץ ומגישים. שומרים במקרר עד להגשה.
הכנת? כאן מדרגים