אוכל מהווה חלק משמעותי מהחיים שלנו. אנחנו אוכלים לפחות 2-3 ארוחות ביום, ואת חלקן לרוב גם מכינים בעצמנו. על מנת להשלים את המשימה בהצלחה וכדי לקבל מוטיבציה גבוהה בהכנת הארוחה, נצטרך להשתמש במרכיבי מזון איכותיים, אך לא רק; חשוב גם שנבחר במטבח המתאים לסגנון ולאופי שלנו, כזה שיהיה מצויד במשטח עבודה רחב ונוח, ויהווה את סביבת העבודה המושלמת עבורנו.
כיום יש מגוון סגנונות עיצוב של 
מטבחים את כל אחד מהם ניתן להתאים ולאבזר בהתאם לצרכים ולתקציב שלנו.

איך נוכל לשדרג את חוויית הבישול הביתי?

כדי להרגיש ממש כמו שף מקצועי, צריך לדאוג למספר אביזרים בסיסיים במטבח: החל ממוצרי החשמל הנדרשים להכנת המתכון כמו תנור האפייה ומיקסר, דרך כלי הבישול כגון סירים, מחבתות ותבניות, וכמובן אביזירי ההכנה, הלוא הם הסכינים, קרש החיתוך, קולפן ואפילו כותש שום. לא לשכוח גם סינר :)
על מנת לבשל ולאפות ארוחות כמו במסעדות הטובות, חשוב לבחור גם בחומרי גלם איכותיים, שייתנו את הטעם המשובח ביותר שניתן להוציא מהמצרכים.

עכשיו, אחרי שעיצבנו את המטבח ויצרנו סביבת עבודה נוחה ומתאימה, דאגנו למצרכים איכותיים והגיעה שעת ארוחת הערב, זה הזמן להכין את פיצת השף הביתית הראשונה שלנו.


מרכיבים לבצק:

  1. 5 כוסות קמח לבן
  2. כוס מים פושרים
  3. 2 כפיות סוכר
  4. כף שמרים יבשים
  5. 6 כפות שמן זית
  6. 2 כפיות מלח


מרכיבים לרוטב:

  1. 4 עגבניות קלופות, חתוכות לקוביות
  2. בצל גדול קצוץ
  3. 3 שיני שום
  4. 1 כף שמן זית
  5. 200 גרם רסק עגבניות
  6. 5 עלי בזיליקום טרי


הכנה: 

  1. מחממים מראש תנור על כ-200 מעלות למשך 40 דקות.
  2. מערבבים במיקסר את הקמח עם השמרים והמים, ולאחר מכן מוסיפים את שאר המצרכים ומעבדים את העיסה עד לקבלת בצק אחיד. מכסים את המיקסר בניילון נצמד ומתפיחים כ-30 דקות.
  3. מטגנים את הבצל עד להזהבה,מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
  4. כותשים את השום ומוסיפים אותו יחד עם רסק העגבניות. מביאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות. את הבזיליקום מוסיפים לקראת הסוף לקבלת טעם וריח.
  5. את הבצק שתפח מחלקים ל-2 כדורים, מהם נכין את הבסיס לפיצה. פורשים את הבצק לגודל התבנית, ויוצקים עליו את הרוטב בנדיבות.
  6. מגרדים גבינת מוצרלה איכותית מעל הרוטב, וניתן לפזר תוספות לפי הטעם (פטריות, זיתים, תירס וכל מה שמתחשק)
  7. את הפיצה מכניסים לתנור למשך 12-15 דקות, עד שהבצק נהיה פריך בקצוות.
  8. מוציאים מהתנור ואוכלים בהנאה (מוזמנים גם לפנק את שאר בני המשפחה אם נשאר)

בתיאבון!