בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה וכרישה | השף הלבן

בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה וכרישה

הסוד של המאפה הוא השימוש בגבינה למאפים החדשה מבית "השף הלבן", שמאפשרת ליצור בקלות מילוי מושלם: מצד אחד הוא עסיסי, ומצד שני אינו פוגע בפריכות של הבצק

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינוני רמת מיומנות
בייגלה ירושלמי ממולא בגבינה וכרישה
המרכיבים ל4:
  • 1 חבילה (1 ק"ג) קמח לבן
  • ½ כוס ( 100 גרם) סוכר חום כהה
  • 1 כף שמרים יבשים או 25 גרם שמרים טריים
  • 2½ כוסות (600 מ"ל) מים
  • 1 ביצה
  • 3 כפות שמן
  • 2 כפיות מלח
  • 4 כפות שומשום
למלית:
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 בצל בינוני, קצוץ
  • ½ כרישה, קצוצה
  • 1 גביע (500 גרם) גבינה למאפים 9% שומן השף הלבן
  • 1 צרור בצל ירוק, קצוץ
  • ¼ כפית מלח
הוראות הכנה:
  • 01.

    מכינים את הבצק: מתקינים במיקסר את וו הלישה. שמים בקערת המיקסר את הקמח, הסוכר והשמרים ומעבדים כדקה במהירות נמוכה.

  • 02.

    מוסיפים את המים ולשים כ־ 5 דקות במהירות בינונית. מוסיפים את הביצה, השמן והמלח ולשים כ ־ 5 דקות נוספות, עד שמתקבל בצק רך ואחיד.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון. מתפיחים במקרר 12-4 שעות.

  • 04.

    מחלקים את הבצק ל־ 4 חלקים שווים. מניחים על משטח מקומח קלות, מכסים במגבת ומתפיחים חצי שעה.

  • 05.

    בינתיים מכינים את המלית: מחממים את החמאה במחבת ומטגנים בה את הבצל והכרישה עד שהם מזהיבים. מצננים, מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים.6 . מחממים את התנור ל־ 180 מעלות במצב טורבו. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

  • 06.

    מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים את אחד מחלקי הבצק למלבן בגודל כ־ 6x25 ס"מ ובעובי כ־

  • 07.

    5 ס"מ. מפזרים בסמוך לאחת מהצלעות הארוכות כ־ 3 כפות מהמלית. מגלגלים לגליל ומחברים את שני הקצוות שלו, כך שתתקבל אליפסה. מניחים בתבנית.

  • 08.

    יוצרים באותו אופן 3 בייגלך נוספים.

  • 09.

    מברישים את הבייגלך במים ומפזרים שומשום. אופים 20-15 דקות, עד הזהבה.מגישים חם.*במקום גבינה למאפים 9% אפשר להשתמש בשקית גבינת כנען "השף הלבן"+ 1 ביצה + כף קמח - לערבל יחד לתערובת חלקה.גיוון: אפשר להחליף כרבע מכמות הקמח הלבן בקמח כוסמין.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)