מתכון בטטות צלויות | השף הלבן

בטטות צלויות

בטטות צלויות בדבש רוזמרין וערמונים

מאת: עורך השף הלבן
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בטטות צלויות
המרכיבים ל4 מנות:
  • 3 בטטות גדולות
  • 3 שיני שום, קצוצות דק
  • 2 ענפי רוזמרין בינוניים, שלמים
  • 3 כפות דבש
  • 2 קורט מלח ים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • קורט פלפל שאטה טחון
  • 1 בצל סגול בינוני
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כוס ערמונים לחים, חצויים (להשיג ברשתות השיווק)
הוראות הכנה:
  • 01.

    אופן ההכנה:

  • 02.

    חוצים את הבצל הקלוף ופורסים לרצועות.

  • 03.

    מחממים את התנור לחום של 190 מעלות.

  • 04.

    קולפים את הבטטות ושוטפים.

  • 05.

    חותכים לקוביות בינוניות ומעבירים לתבנית בינונית בשכבה אחת לא צפופה.

  • 06.

    מעל מפזרים את השום הקצוץ, ענפי הרוזמרין, הבצל הסגול, הדבש, 2 קורט מלח ים, קורט פלפל שחור גרוס, קורט קטן של פלפל שאטה טחון ושמן זית ומערבבים היטב, משטחים בתבנית.

  • 07.

    מעבירים את הבטטות לתנור ללא כיסוי וצולים כ-10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 08.

    מוציאים בזהירות מהתנור ומערבבים קלות. מוסיפים את הערמונים.

  • 09.

    מחזירים לתנור להשחמה וריכוך.

  • 10.

    מגישים חם.

הכנת? כאן מדרגים
(126)