בורקס ענק של גבינות ועגבניות מיובשות | השף הלבן

בורקס ענק של גבינות ועגבניות מיובשות

הבלוגר דור משה משתף אותנו במתכון לבורקס ענק שהוא למעשה מאפה משפחתי מרשים במיוחד במילוי של גבינות והמון עגבניות מיובשות.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בורקס ענק של גבינות ועגבניות מיובשות
צילום: דור משה עיצוב: דור משה
המרכיבים ל4-6:
  • 500 גרם גבינת כנען 5% "תנובה"
  • חצי חבילה (125 גרם) פטה עיזים 16% "פיראוס"
  • 200 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 3 ביצים בגודל L (2 ביצים למלית + ביצה נוספת לציפוי )
  • 2 כפות (20 גרם) קמח לבן
  • ¾ צנצנת עגבניות מיובשות "אוליביה", קצוצות גס
  • 1 חבילה (600 גרם) בצק עלים חמאה "מעדנות", מופשר על פי ההוראות שעל האריזה
  • 2 כפות שומשום
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור לחום של 190º ומניחים על תבנית התנור נייר אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה מפוררים ומערבבים את הגבינות. מוסיפים 2 ביצים, קמח ועגבניות מיובשות.

  • 03.

    פורסים על משטח עבודה את הבצק וחוצים אותו לרוחב לקבלת 2 יריעות בצק ארוכות. 

  • 04.

    מניחים במרכז כל יריעת בצק כחצי מכמות המלית ומגלגלים את הבצק על המלית. מעבירים את הבצק לתבנית ומגלגלים אותו סביב עצמו לצורת שבלול. לוקחים את חתיכת הבצק השנייה וממשיכים את תנועת הסיבוב, כך שנוצר שבלול אחד גדול. מהדקים את קצוות הבצק בנקודה שבה שתי החתיכות מתחברות.

  • 05.

    מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.

  • 06.

    אופים כ 85- 75 דקות בתוכנית טורבו, עד שהבצק זהוב לחלוטין.

    טיימר מופעל
    01:15:00

הידעת?

ההשפעה של המטבח הטורקי על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל משווארמה, דרך קבב וכלה באינספור סלטים ומאפים. אולם, אם יש מנה אחת שניתן להגדיר כמלכת המטבח הטורקי בארץ, היא ככל הנראה בורקס. יש אינספור סוגים שונים של בורקסים כגון פיצה, גבינה, תפו״א, קשקבל ואפילו בשר. אם אתם מחפשים להכין בורקס טורקי מקורי ומפתיע, הבאנו לכם בדיוק את המתכון המושלם.
הבלוגר דור משה משתף אותנו במתכון לבורקס ענק שהוא למעשה מאפה משפחתי מרשים במיוחד במילוי של גבינות והמון עגבניות מיובשות.

הכנת? כאן מדרגים
(14)