• עבור לתפריט ראשי
  • מעבר לתוכן מרכזי
  • עבור לעמודת צד
  • עבור לאזור תחתון
  • התחבר למטבח שלי
  • העלאת מתכון
השף הלבן  לוגו תנובה לוגו
תפריט
  • חנוכה
  • סלטים
    • סלטים לשבת
    • סלטים מיוחדים
  • לחמים לחמניות ומאפים
    • מאפים מלוחים
    • פשטידות וקיש
    • מתכונים לפיצה מכל הסוגים
    • בצק פילו
    • כריכים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
    • מתכונים ורעיונות לקינוחים
      • גלידה
      • שייק
      • קינוחים אישיים
      • מתכון לפנקייק
    • עוגות בחושות
    • עוגות שוקולד
    • עוגות יום הולדת
    • עוגות גבינה
    • עוגות שמרים
    • עוגיות
      • עוגיות בריאות
      • עוגיות קוואקר
  • מתכונים נוספים
      • פסטיבל יווני
      • סוג הארוחה
        • מנות ראשונות
        • ארוחת בוקר
        • ארוחת ערב
      • סוג התבשיל
        • לחמים לחמניות ומאפים
        • סלטים
        • מרקים
        • מתכון לפנקייק
      • סגנון הבישול
        • מתכונים ב10 דקות
        • מכינים לילדים
        • מתכונים צמחוניים
        • מתכונים טבעוניים
      • חגים ומועדים
        • מתכונים לחג השבועות
        • חוברת שבועות 2019
        • מתכונים לפורים
        • מתכונים לפסח
        • מתכונים לסוכות
        • מתכונים ליום העצמאות
        • מתכונים לשבת
        • ראש השנה
        • עוגות יום הולדת
        • מתכונים לחנוכה
        • מתכונים לטו בשבט
      • ולקינוח...
        • עוגות עוגיות וקינוחים
        • קינוחים
      • חומרי גלם
        • קטניות
        • פירות
        • מתכונים עם בשר בקר
        • עוף
        • פסטה
        • דגים
        • ירקות
  • ספריית-השף
  • צור קשר
  • מפת אתר
כניסה למטבח שלי

לכל אחד יש את המטבח שלו, שמסודר בדיוק כמו שהוא אוהב.
הירשמו כאן ותוכלו לסדר את המטבח האישי שלכם: להעלות מתכונים שלכם, לשמור מתכונים שאהבתם, לשתף וליהנות מהטבות.

כניסה לאזור האישי שלי
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
זכור אותי
כניסה למטבח שלי
מרוב תיאבון שכחתם את הסיסמא? לא נורא.
הזינו את כתובת הדוא"ל שלכם והשף הלבן ישלח מיד הנחיות לאיפוס הסיסמא:
תודה

מייל איפוס סיסמא נשלח אליך
לכתובת הדוא"ל שהוזנה

במידה ולא התקבל דוא"ל אנא בדוק/י את כתובת הדוא"ל שעמה נרשמת לאתר

הצטרפות
איזה כיף שאתם איתנו!
בלי לבזבז זמן (בכל זאת, כולם כבר רעבים...)
מלאו את הפרטים בשדות הבאים וקדימה, השף הלבן מחכה!
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
מצוין!
מייל עם אישור ההרשמה נשלח אליך ממש עכשיו
נא להזין סיסמא חדשה:
* השדות המסומנים בכוכבית הנם שדות חובה
הסיסמא אופסה בהצלחה

נא לחץ כאן להתחברות

מעבר לתוכן מרכזי
גודל פונט
  • דף הבית
  • לחמים לחמניות ומאפים
  • מאפים מלוחים
  • בורקס עם תרד וגבינת פטה כבשים
ספריית-השף
  • מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד
  • מאפה פילו וחצילים
  • פשטידת גבינה ובצל סגול
  • מקלוני מוצרלה מטוגנים ברוטב עגבניות חם

בורקס עם תרד וגבינת פטה כבשים

ארבעה מרכיבים ויש לכם בורקס חם טרי מתוצרת בית, שאופים ומגישים מיד.

מאת: עורך השף הלבן \ מקור מתכון : יעל גרטי
דרג:
בורקס עם תרד וגבינת פטה כבשים
עד 40 דקות \ שף חובבן - בינוני \ חלבי
כמות מנות: 16
דירוג גולשים:

רכיבים:

  • 1 חב' (1 ק"ג) בצק עלים מרודד מופחת שומן מעדנות
  • 1/2 חב' (400 גרם) עלי תרד מוקפאים סנפרוסט (לא תרד טחון)
  • 1/2 חב' (125 גרם) גבינת פטה כבשים 20% שומן פיראוס, מפוררת
  • 1 ביצה
  • אפשרות לעיטור: חופן שומשום או פרג שלם
  • לקימוח: מעט קמח לבן

איך מכינים:

שימו לב שיש להפשיר בצק עלים במקרר 6-10 שעות מבעוד מועד. שימו לב שיש להשתמש בעלי תרד מוקפאים – ולא בתרד טחון, שפחות מתאים למטרה זו. במקום גבינת פטה 20% אפשר להשתמש גם בגבינת פטה כבשים 5% של "פיראוס" או בגבינת פטה עזים.

1. מפשירים בצק עלים במקרר 6-10 שעות מבעוד מועד.

2. מחממים תנור ל-200 מעלות בתוכנית טורבו ומרפדים שתי תבניות תנור שטוחות בנייר אפייה.

3. מכינים סיר בינוני-גדול מלא (1.5-2 ליטרים) מים רותחים מומלחים על אש גבוהה. כשהמים מבעבעים מוסיפים את עלי התרד המוקפאים ומערבבים. מבשלים ללא כיסוי במשך 5 דקות או עד לרתיחה קלה – ועד שאין יותר גושי קרח בתרד. מעבירים למסננת דקה להגרת נוזלים, כ-3 דקות. משאירים את הסיר הריק זמין להמשך.

4. עם תום הגרת נוזלים מחזירים את התרד לסיר הריק. מוסיפים פירורי גבינת פטה ומערבבים. אין צורך להמליח, משום שהגבינה מלוחה.

5. מקמחים משטח עבודה נקי ויבש. מוציאים את בצק העלים המופשר מהמקרר, פותחים אותו ומחלקים לשני חלקים שווים. מחזירים חלק אחד למקרר. מרדדים מחצית מהבצק בעזרת מערוך: שימו לב שלא לרדד דק מדי, פן ייקרע בעת המילוי או באפייה. בעזרת סכין מחלקים את המלבן שנוצר לשמונה ריבועים שווים.

6. מפרידים ביצה: שמים חלבון בקערית אחת – וחלמון בקערית אחרת. בעזרת מברשת סיליקון נוטלים מהחלבון ומושחים את כל החתכים בבצק, כלומר מושחים את דופנותיו של כל ריבוע (החלבון ישמש כדבק).

7. נוטלים כף ממלית התרד, שמים במרכז הריבוע ומקפלים לסגירה (מקפלים חצי ריבוע מעל חצי ריבוע, מעל המלית). מהדקים מטה ומתחילים לקפל פנימה לסגירה, כמו בתמונה (אפשר גם להדק עם מזלג). את קצה הקיפול מסתירים מתחת לבורקס ושמים בתבנית (סה"כ 8 בורקס בתבנית).

8. מוסיפים 1-2 כפות מים לחלמון ששמרנו ומערבבים. בעזרת מברשת סיליקון מושחים את הבורקס בחלמון המדולל ובוזקים מעט שומשום או פרג שלם. ממשיכים כך עם יתרת הבצק, בתבנית השניה.

9. כשהתנור חם מכניסים תבנית אחת בלבד למרכזו ואופים במשך 25 דקות או עד להשחמה טובה. מוציאים, מצננים 10-15 דקות ומגישים.

דרג:
הדוא"ל נשלח בהצלחה
  • מאפה תפוחי אדמה, תרד וגבינת חמד
  • מאפה פילו וחצילים
  • פשטידת גבינה ובצל סגול
  • מקלוני מוצרלה מטוגנים ברוטב עגבניות חם
  • פרגנו לשף!
    לחצו על הלב והראו לשף הלבן
    את המתכון שאהבתם
  • רוצים לשתף את המתכונים של השף?
    לחצו על השיתוף
  • אוהבים? שומרים!
    לחצו כאן ושמרו את המתכון באיזור
    האישי שלכם
|

הדוא"ל נשלח בהצלחה

דף הבית
  • מפת אתר
  • צור קשר
  • המתכונים שלי
  • העלאת מתכון
  • הצהרת נגישות
  • בלוג השף
  • תנאי שימוש
מתכונים נוספים
  • מוס רוזמרי חלבה
  • סופלה שוקולד
  • עלי סיגרים במילוי גבינה
  • מאפה גבינות וחצילים
  • פאי דובדבנים אישי
סוגי מתכונים
  • פסטה
  • מרקים
  • עוגות עוגיות וקינוחים
  • עוגות בחושות
  • עוגיות קוואקר
ערוצי השף הלבן
המוצרים שלנו
הירשמו כאן וקבלו את המתכונים הכי טריים ישירות למייל שלכם!
ההרשמה התקבלה בהצלחה, תודה.
בשליחת טופס זה אני מסכים שמידע עליי יישמר במאגרי המידע של החברה והיא תשתמש בו בהתאם למדיניות הפרטיות. אני מאשר/ת קבלת עדכונים, פרסומים והטבות מקבוצת תנובה באמצעות מיילים ו/או הודעות טקסט. ניתן להסיר את פרטיך מרשימת התפוצה בכל עת.
נרשמת בהצלחה
השף הלבן techmarketing
  • וואטסאפ
    לשף שלנו