מתכון לבורגר טופו ועדשים ירוקות - טבעוני וטעים | השף הלבן

בורגר טופו ועדשים ירוקות

המבורגר נפלא על בסיס טופו שמכינים בקלות

מאת: אולגה טוכשר
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
בורגר טופו ועדשים ירוקות
צילום: אולגה טוכשר
המרכיבים ל2-3:
  • 300 גרם (1 חבילה) טופו תנובה בטעם טבעי, מסונן ומיובש מנוזלים מיותרים
  • 2 כפות שמן
  • 1 בצל, קלוף וחתוך לקוביות קטנות
  • 1-2 שיני שום, קצוצות
  • 2 מקלות סלרי, חתוכות
  • 2 כוסות עדשים ירוקות מבושלות
  • 1/3 כוס אגוזים
  • 1 "ביצת פשתן" (מערבבים 1 כף פשתן טחון עם 3 כפות מים ומשאירים ל-10 דקות)
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית כמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 צרור כוסברה/פטרוזיליה, קצוצה
  • 2 כפיות קטשופ או רוטב ברביקיו
  • 1/2 – 3/4 כוס פירורי לחם
  • מעט שמן לטיגון הבורגרים
להגשה:
  • לחמניות בורגר
  • עלי חסה, עגבנייה חתוכה לפלחים, טבעות בצל אדום
  • קטשופ/חרדל
הוראות הכנה:
  • 01.

        מחממים את השמן במחבת גדולה עם ציפוי non-stick ומטגנים את הבצל, השום והסלרי עד להזהבה. מפוררים פנימה את הטופו וממשיכים לערבב ולטגן עוד 6-7 דקות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

        מניחים בקערת מעבד מזון את העדשים המבושלות, מוסיפים את תכולת המחבת, האגוזים, "ביצת" הפשתן, התבלינים, את הכוסברה והקטשופ וטוחנים לתערובת אחידה אך לא חלקה לגמרי. טועמים ומתקנים את התיבול.

  • 03.

        מעבירים לקערה ומוסיפים את פירורי הלחם, בין 1/2 ל-3/4 כוס, עד שהתערובת מקבלת מרקם מספיק נוח, כדי לכדרר קציצות.

  • 04.

        מחממים שמן במחבת, יוצרים קציצות בגודל רצוי (אפשר להיעזר ברינג) ומטגנים משני הצדדים עד להשחמה יפה. הקציצות עדינות מיד אחרי הטיגון, אך מתייצבות אחרי הקירור.

  • 05.

        מורחים את החלק התחתון של לחמנייה ברוטב לפי הטעם, מניחים מעל עלה חסה, קציצת בורגר, עגבנייה, כמה טבעות בצל, ומכסים בחלק העליון של הלחמנייה. הערות:•    אפשר להשתמש גם בטופו בטעם פיקנטי.•    אפשר לאפות את הבורגרים ב-180 מעלות עד להשחמה. יש להפוך באמצע האפייה. 

הכנת? כאן מדרגים
(0)