דגים חריפים

כולנו מכירים את המתכון של דגים חריפים לשבת, לרוב הם יהיו פיקנטים אבל מה אם רוצים שהם יהיו חריפים במיוחד? ובכן, במתכון הבא שילבנו עבורכם מספר אלמנטים חריפים במיוחד כדי להעלות את האש. להכנת המתכון נזדקק לפילה דגי מושט או דניס או לברק שניתן לרכוש קפואים מהסופר. פלפל חריף ירוק, תפוח אדמה, גמבה, כוסברה, שיני שום, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, צ'ילי גרוס, פלפל שחור גרוס, מים ושמן.

אופן ההכנה פשוט וקל. בסיר סוטאז' שימו שמן וטגנו בו פרוסות של תפוחי אדמה. לאחר שתפוחי האדמה הזהיבו הכניסו אל הסיר רצועות גמבה, שיני שום קלופות, פלפל ירוק חריף חתוך לפרוסות עם הגרעינים וצרור כוסברה קצוץ דק. ערבבו היטב והוסיפו את כל התבלינים זה אחר זה. ערבבו את כל המצרכים והתבלינים יחד ובשלו כדקה לתת לתבלינים להפתח. הוסיפו מעט מים. שטפו את הדגים היטב תחת מים והניחו אותם בסיר. בשלו כ-45 דקות. כשתטעמו את המנה הזו בלוטות הטעם שלכם יותקפו מכל החריף הזה.


פיצה חריפה

אם אתם אוהבים פיצה אך הטעם החריף חסר לכם בלשון זו הפיצה המושלמת עבורכם. להכנת הבצק נזדקק לשמן זית, שמרים יבשים, מים, סוכר, קמח ומלח. הניחו את כל המרכיבים בקערה גדולה ולושו היטב עד קבלת בצק אחיד. התפיחו אות והעבירו למקרר. לאחר שעתיים הוציאו מהמקרר והניחו לו לקבל טמפרטורת חדר. אם אתם רוצים להכין גם רוטב עגבניות ולא להסתפק באחד קנוי תזדקקו לשמן, בצל, שום, עגבניות, סוכר, רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, צ'ילי גרוס מלח פלפל שחור ואורגנו. 

בסיר גדול שימו שמן וטגנו את הבצל לאחר שקצצתם אותו דק. הוסיפו שיני שום קצוצות וטגנו יחד. בנתיים חתכו את כל העגבניות לקוביות קטנות והוסיפו אותן גם כן. הוסיפו סוכר לשבירת החמיצות של העגבנייה והוסיפו את שאר התבלינים פנימה יחד עם רסק העגבניות. בשלו את הרוטב כשעתיים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב. 

כעת, קחו מעט בצק ורדדו אותו על השיש, מרחו עליו את הרוטב הפיקנטי שלכם והוסיפו גבינה צהובה מגוררת. על גבי הגבינה הוסיפו פלפל חלפיניו מתוך צנצנת שניתן לרכוש בסופר. הכניסו את הפיצה לתנור לחום של 250 מעלות ל-8 דקות. הוציאו אותה ושפכו עליה טבסקו אדום חריף או רוטב סרריצ'ה חריף. הפיצה הזו היא ללא ספק חריפה אש!


שקשוקה

השקשוקה מוכרת כמאכל פיקנטי, מעט חריף וטעים מאד. אם אתם רוצים שקשוקה חריפה אש נגלה לכם סוד שיקפיץ אותה למחוזות חריפים חדשים. להכנת השקשוקה תזדקקו לביצים, רסק עגבניות, בצל, עגבניות בשלות, סחוג אדום חריף, פפריקה מתוקה וחריפה, שיני שום, פלפל ירוק, גמבה, מלח, פלפל שחור ופלפל צהוב. 

הכנת השקשוקה היא פשוטה למדי. בשלב הראשון חתכו את כל הירקות לקוביות גדולות, כעת קחו סיר רחב, הוסיפו שמן וטגנו את קוביות הבצל, הוסיפו אליהן את שיני השום בשלמותן וערבבו. הוסיפו את קוביות העגבניות והפלפלים ערבבו וסגרו את המכסה כשהסיר על להבה גבוהה כחמש דקות. ערבבו שוב והוסיפו רסק עגבניות סחוג אדום חריף, מלח, פלפל שחור ופפריקה מתוקה וחריפה. ערבבו היטב. משהגעתם לרמת החריפות הרצויה (אם חסר הוסיפו עוד סחוג) צרו חורים בתבשיל וצקו לתוכם את הביצים. הנמיכו את האש וכסו עם מכסה. בשלו עוד עשרים דקות. מומלץ לאכול עם חלה והרבה מים.


סחוג חריף ביתי

אם אתם חייבים נגיעה של חריף לצד כל מזון שאתם אוכלים, הסחוג הזה ישגע אותכם! להכנת סחוג ירוק תזדקקו ל-13-12 פלפלים ירוקים חריפים, יש לנקות את הגרעינים רק מחלק, לרחוץ אותם היטב, לייבש, ולהכניס אותם למג'מיקס יחד עם ראש של שיני שום קלופות וחבילה של כוסברה ולטחון הכל יחד. אחר כך יש לטגן את התערובת במחבת עם כוס שמן, כף שטוחה של מלח וכף גדושה של כמון ולבשל כשעה תוך כדי ערבוב כל הזמן. 

אם אתם חובבים של הסחוג האדום הנה מתכון חריף לא פחות להכנתו נזדקק לקילו פלפל אדום מסוג שאטה, מלח, כמון, כוסברה ושמן. להכנתו, נגזור את ראשי הפלפלים ונשטוף היטב. לאחר מכן יש להשרות את הפלפלים במים רותחים כארבעים דקות לאחר מכן סחטו אותם היטב, הכניסו למג'ימקס עם שני רשאי שום קלופים, חבילה כוסברה כף שטוחה של מלח וכף גדושה של כמון, הוסיפו שמן והחלו לטחון. חשוב להוסיף הרבה שמן ולראות שהוא נספג בפלפלים. אם הכמות גדולה עבורכם תמיד תוכלו לחלק לצנצנות ולהקפיא. כעת יש לכם ביס חריף במיוחד עם כל ארוחה.