מתכון לארטיק בננה-קרמל מרענן | השף הלבן

ארטיק בננה-קרמל טבעוני

ארטיק במרקם של גלידה עם שילוב טעמים מושלם של בננה וקרמל

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
ארטיק בננה-קרמל טבעוני
צילום: נעמה רן עיצוב: נעמה רן
המרכיבים ל6 יחידות:
  • 2 כוסות חלב סויה תנובה במתיקות מופחתת
  • 2 כפיות קורנפלור
  • 1/3 כוס סוכר חום
  • קורט קינמון
  • 3 בננות בשלות
  • 1 כפית מיץ לימון
הוראות הכנה:
  • 01.

    טורפים בקערית 1/2 כוס חלב סויה עם קורנפלור עד שאין גושים. מחממים את יתרת חלב הסויה (כוס וחצי), סוכר וקינמון על להבה בינונית עד שהסוכר נמס. מגבירים להבה וכשהחלב מגיע לסף רתיחה מוסיפים את הקורנפלור המדולל. ממשיכים לבשל תוך בחישה עד שהתערובת מסמיכה. מסירים מהאש ומצננים לטמפרטורת החדר.

  • 02.

    טוחנים בננות עם מיץ לימון למחית חלקה.

  • 03.

    ממלאים את תבניות הארטיקים במחית בננות ובקרם קרמל לסירוגין בשכבות. אם רוצים יוצרים דוגמת שייש בין השכבות -  בעזרת מקל ארטיק או סכין מערבבים קלות בין השכבות. טומנים בכל תבנית מקל ומקפיאים 6 שעות לפחות עד שהארטיקים קופאים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)