פרגיות בחלב קוקוס - מתכון פרגיות בחלב קוקוס וקארי | השף הלבן

פרגיות ודלורית בקארי עגבניות וחלב קוקוס

תבשיל מפנק בניחוח הודי שמכינים בזריזות ועשיר בטעמים. אם תשמרו אותו במקרר, למחרת הוא יהיה אפילו טעים יותר. לנוחיותכם, ניתן גם להקפיא.

מאת: נעמה רן
בשרי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
תבשיל פרגיות בחלב קוקוס
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל6:
  • 1 דלורית קלופה חתוכה לקוביות גדולות
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 כוס חלב קוקוס
  • להגשה: כוסברה קצוצה
  • 1 ק"ג פרגיות חתוכות לנתחים גדולים "עוף תנובה"
  • 2 כפיות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 3 כפות שמן לטיגון
  • 1 בצל קלוף קצוץ
  • 7 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות ג'ינג'ר קצוץ
  • 2 כפות אבקת קארי
  • 1 כפית מחוקה מלח
  • 8 עגבניות חתוכות לרבעים או שישיות
גודל תבנית: סיר
הוראות הכנה:
  • 01.

    בוזקים על נתחי הפרגית פפריקה וכמון.

  • 02.

    מערבבים כך שיכוסו משני הצדדים.

  • 03.

    מחממים מחצית כמות השמן וצורבים את נתחי הפרגית משני הצדדים (הם לא צריכים להיות לגמרי מוכנים. הם יעברו בישול נוסף ברוטב).

  • 04.

    מוציאים לצלחת.

  • 05.

    מוסיפים לסיר את יתרת השמן ומטגנים את הבצל 3-4 דקות עד הזהבה קלה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 06.

    מוסיפים ג'ינג'ר ושום ומטגנים דקה נוספת. מוסיפים קארי ומלח ומטגנים עוד חצי דקה.

  • 07.

    מוסיפים עגבניות, מערבבים ומטגנים עוד 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    מוסיפים דלעת ומערבבים.

  • 09.

    מוסיפים מים, מכסים, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 10.

    מוסיפים את הפרגיות הצרובות ומערבבים.

  • 11.

    מכסים ומבשלים עוד 15 דקות עד שהפרגיות עשויות והדלעת רכה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 12.

    מוסיפים חלב קוקוס ומבשלים 5 דקות נוספות ללא מכסה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 13.

    טועמים ומתקנים תיבול.

  • 14.

    בוזקים כוסברה ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(1)