סלט אטריות אורז, כרוב סגול וברוקולי עם צפתית ושקדים | השף הלבן

סלט אטריות אורז, כרוב וברוקולי עם צפתית ושקדים – בטעמים אסייתים

התיבול האסייתי מושלם לסלט הזה שמשלב אטריות, ירקות קריספים וגבינה צפתית

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
סלט אטריות אורז, כרוב סגול וברוקולי עם צפתית ושקדים
צילום: נעמה רן
  • 1 ראש ברוקולי חתוך לפרחים (הגזע קלוף וחתוך לפרוסות) או 200 גרם ברוקולי סנפרוסט מבושל לפי ההוראות שעל גבי האריזה ומסונן
  • 200 גרם אטריות אורז דקות מוכנות לפי הוראות היצרן ומסוננות
  • 1/4 כרוב סגול בינוני פרוס דק
  • 1 חבילה (200 גרם) גבינה צפתית "פיראוס" חתוכה לקוביות
  • 50 גרם שקדים פרוסים קלויים במחבת
  • חופן שומשום
לרוטב:
  • 1/4 כוס רוטב סויה
  • 1/4 כוס מיץ ליים או לימון
  • 2 כפות שמן
  • 1 כפית ג'ינג'ר טרי מגורר (לא הכרחי)
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף דבש
  • 3 כפיות שמן שומשום
  • 1/4 כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
  • 01.

    אם משתמשים בברוקולי טרי מבשלים אותו במים רותחים 3-4 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין מוצק,

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    מסננים ומעבירים לקערת מי קרח.

  • 03.

    שמים בצנצנת בעלת מכסה מתברג את מרכיבי הרוטב ומשקשקים

  • 04.

    שמים בקערה אטריות אורז, כרוב וברוקולי יוצקים רוטב ומערבבים.

  • 05.

    מוסיפים גבינה צפתית מערבבים בעדינות היטב.

  • 06.

    בוזקים שקדים קלויים ושומשום ומגישים. אם רוצים אפשר להוסיף בצל ירוק קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(2)