יום ראשון - פשטידות

ערב פשטידות. אפשר להחליט להכין פשטידה או שתיים ולהגיש לארוחת ערב בליווי סלט עלים או מגש ירקות חתוכים ולפניכם תוגש ארוחת ערב טעימה, משביעה וקלילה לשעות הלילה.

פשטידה קלה להכנה, פשוטה וטעימה במיוחד לילדים היא פשטידת פסטה ותירס. נכין חבילת פסטה באיזה צורה שיש בבית (רצוי לא ספגטי), כשהפסטה מוכנה נסנן אותה ונוסיף ביצים, שמנת חמוצה, תירס מקופסת שימורים (לא לשכוח לסנן את הנוזלים), חופן או שניים של גבינה צהובה מגורדת, מלח ופלפל. מערבבים הכל יחד, מעבירים לתבנית פיירקס ואופים בתנור כ-20 דקות.

נוציא מהתנור, נחתוך לקוביות ונגיש לשולחן. (הילדים יאהבו אותה קרה מהמקרר).

יום שני – בלינצ'ס דקיקים וטעימים

ליום השני נכין בלינצ'ס דקיקים ונגיש לשולחן עם גבינה לבנה וסוכר או שוקולד למריחה. המשקיעים בינינו יוכלו להכין פטריות ובצל מטוגנים, לגלגל אותם בתוך הבלינצ'ס, לסדר בתבנית מלבנית ולשפוך עליהם שמנת לבישול וקצת גבינה צהובה מגורדת. להכניס לתנור לכ-10 דקות (עד שהגבינה הצהובה נמסה ומקבלת גוון זהוב) להוציא ולהגיש.

ישנם ברשת מתכונים רבים לבלינצ'ס, הפשוט ביניהם מורכב מקמח, חלב (או מים), ביצים, מלח ושמן. מוזגים כמות קטנה למחבת חם ומשומן, ומסובבים את המחבת עד שכולה מתכסה בנוזל. מטגנים עד שהקצוות מתרוממים וצבע הבלינצ'ס זהבהב (אין צורך לטגן משני הצדדים).

יום שלישי – פסטה ברוטב עגבניות

ארוחת ערב שתתקבל תמיד בברכה על ידי הילדים היא צלחת פסטה ברוטב עגבניות. בסיר גדול הרתיחו מים עם מעט מלח, לאחר שהם רותחים הכניסו פסטה בצורה שהילדים אוהבים, זה יכולה להיות פסטה בצורת קונכיות, צינורות, פוזילי, פנה או ספגטי. לאחר מכן, הכינו את רוטב העגבניות. במחבת גדולה צקו שמן זית, הוסיפו בצל קצוץ וכמה שיני שום קצוצות, הוסיפו עגבניות טריות חתוכות לקוביות, מעט סוכר, רסק עגבניות ותבלו עם מלח וכמה עלים של בזיליקום טרי קצוצים. הוסיפו מעט מים אם יש צורך. 

יום רביעי – בורקס מלוואח

מלוואח עם רסק עגבניות הוא תמיד הוא קל מאוד להכנה. מטגנים כל מלוואח במחבת חמה עד שהוא משחים, הופכים לצד השני עד שהוא מקבל צבע דומה, ומגישים לצד עגבניות טריות מרוסקות מטובלות בשמן זית, מלח ופלפל (אפשר להוסיף סחוג למי שאוהב את החריפות בטעמים שלו). אבל, אפשר גם להכין בורקס מלוואח חמודים וקטנים שיוגשו לילדים יחד עם מקלוני ירקות לארוחת ערב עם חברים.

את המלאווח נפשיר מעט ונחתוך בסכין לשמיניות ממש כמו מגש פיצה. בכל שמינית כזו נניח קוביית גבינה בולגרית או פטה (לפי העדפה או לפי מה שיש במקרר) ונגלגל מהקצה הרחב לכיוון השפיץ, ממש כמו קרואסון. נניח בתבנית עם נייר אפיה ונבריש את הבורקסים הקטנים מעט ביצה. נאפה בתנור כעשר דקות, עד שיקבלו צבע שחום, נוציא ונגיש לשולחן. 

יום חמישי – שקשוקה

ביצים לארוחת ערב אפשר להגיש לא רק כחביתה על צורותיה. אפשר להכין שקשוקה משפחתית לכל המשפחה.

נתחיל בחיתוך של מספר עגבניות, גמבה ובצל לקוביות בינוניות ושיני שום פרוסות . ניקח מחבת רחבה ועמוקה או סיר רחב אך נמוך שוליים, נחמם שמן זית ונתחיל בטיגון הבצל עד שיתרכך ויזהיב מעט. נוסיף לו את השום והגמבה ולבסוף את העגבניות. נבשל את כל הירקות מעט עד שהעגבניות יפרישו נוזלים. נוסיף למחבת קצת מים ורסק עגבניות, מלח, פלפל ופפריקה מתוקה ונבשל עוד כמה דקות. כשהרוטב מוכן, נוסיף את הביצים לתוכו ונכסה במכסה לבישול. כשהביצים מוכנות ניתן לשדרג את השקשוקה עם קוביות גבינת פטה או בולגרית שנפזר מלמעלה.