פנקייק

ארוחת פינוק תמיד היא פנקייק מתקתק. נוכל להכין כמות גדולה של פנקייק פשוטים ולהגישם לשולחן עם סירופ מייפל או סירופ שוקולד. כמו כן, ניתן להגיש פירות טריים קרירים חתוכים, שכל אחד יוכל להוסיף לצלחת שלו. פירות כמו: בננות פרוסות לעיגולים, תותים חתוכים לקוביות, אננס פרוס לעיגולים או מקופסת שימורים, שזיפים, אפרסקים, נקטרינות ועוד. כל פרי שהמשפחה אוהבת יכול להיות תוספת מוצלחת לפנקייק. להכנת הפנקייק נערבב בקערה את החומרים היבשים: קמח, אבקת אפיה, סוכר ומעט מלח. בקערה נפרדת נערבב את שאר החומרים ה"רטובים": ביצים, חמאה מומסת וחלב. לאחר שערבוב המרכיבים הרטובים באופן אחיד ניצוק את התערובת הזו לקערת היבשים ונערבב עד לקבלת תערובת אחידה־נוזלית, אך לא נוזלית מידי.

נחמם מחבת ונתיז עליה מעט ספרי שמן (יש להתיז שמן לפני כל הכנת פנקייק), וניצוק כמות למחבת (ניתן להשתמש במצקת למרק לקבלת כמות אחידה בכל פעם). נמתין עד שיהיו בועות קטנות על הפנקייק, ונהפוך לצד שני לעוד טיגון של כחצי דקה, הפנקייק אמור לקבל צבע זהוב עדין משני הצדדים. טוויסט מיוחד לקבלת פנקייק מלוח, לאחר שהופכים את הפנקייק לצד השני, מניחים עליו פרוסת גבינה צהובה או פרוסת מוצרלה ומקפלים את הפנקייק לחצי. מטגנים כחצי דקה מכל צד (לאחר שקיפלנו לחצי), הפנקייק משחים והגבינה בפנים נמסה, ויש לנו מנת פנקייק מלוחה שיכולה להיות ארוחת ערב מצויינת לצד סלט ירקות טרי.

מגש גבינות

מקובל להגיש מגש גבינות עם קרקרים לאירוח קליל, אך ניתן להגיש מגש גבינות שכזה גם לארוחת ערב משפחתית ונעימה בבית. ניקח את הגבינות הקשות שיש בבית, כמו: מוצרלה, רוקפור, בולגרית, פטה, קשקבל, גבינה צהובה, ברי, פרמז'ן או כל גבינה אחרת שאתם אוהבים. נחתוך אותן לפרוסות עבות מעט או אפילו לקוביות, לצידן נוכל להגיש קרקרים מסוגים שונים או אפילו מקלות גריסיני. גם לחם רגיל אם נקלה אותו בתנור או בטוסטר יכול להתאים בהחלט. לצג הגבינות והקרקרים נניח עגבניות שרי, זיתים ירוקים או שחורים, מלפפון ירוק פרוס לעיגולים וגמבה אדומה פרוסה לרצועות. אפשר להוסיף גם תפוחי עץ ירוקים פרוסים לפרוסות דקות ונוחות לאכילה, ענבים, תאנים, אגסים או כל פרי אחר שאתם אוהבים ויש בנמצא.

ארוחת הערב הזו יכולה להתאים לכל בני המשפחה, גדולים כקטנים. ארוחה שלא מחייבת ישיבה בשולחן ויכולה להתאים גם לצפייה בסרט משפחתי משותף.

תפוח אדמה אפוי

ארוחת ערב נוספת פשוטה להכנה מורכבת מבסיס של תפוח אדמה אפוי בתנור עם נייר כסף. נבחר כמה תפוחי אדמה גדולים יחסית (אחד או שניים לכל בן משפחה יספיקו), נשטוף אותם במים, נעטוף בנייר כסף ונכניס לתנור לחום בינוני עד גבוה. לאחר כשעה כשהתפוח רך ומוכן לאכילה (נוכל לבדוק ע"י נעיצת מזלג בתפו"א, אם הוא ננעץ בקלות הוא מוכן, אם עדיין קשה להכניס את המזלג, יש צורך בהמשך האפייה).

כעת נוציא אותם מהתנור (אך עדיין לא נכבה אותו), נוריד את נייר הכסף ונחתוך את תפוח האדמה לחצי לכל אורכו. עם כפית נוציא מעט מתוכנו ונכין גומה בינונית שאליה נכניס ביצה, נפזר מעט מלח ופלפל וגם מעט גבינה צהובה מגורדת. עכשיו נכניס שוב לתנור לכמה דקות נוספות עד שהביצה תתקשה ותהיה מוכנה. אמנם זמן הבישול פה ארוך (יכול להימשך עד שעה וחצי), אך ההכנה הנדרשת לארוחה זו היא מועטה ויש לנו ארוחת ערב חמה, טעימה ופשוטה. כמובן שאפשר להגיש גם סלט קטן או ירקות חתוכים בצד לארוחה בריאה ומשביעה.

בשעות הערב, כשסוף היום מתקרב ואנחנו רוצים לנוח, ארוחה קלה להכנה שאינה דורשת מאמצים מיוחדים או הכנות מפורטות ומסובכות, היא בדיוק מה שמתאים לנו. לא תמיד צריך הרבה מצרכים, הרבה כלים והרבה זמן בשביל לפנק את עצמנו ואת המשפחה בארוחת ערב מצויינת ללא הרבה מאמץ.