מוזלי – יוגורט יווני עם פירות וגרנולה

גם יוגורט, גם פירות וגם גרנולה תוצרת בית היש נפלא מזה? המאכל היווני המסורתי כבש כבר מזמן את החך הישראלי גם של הילדים. כדי להאריך את משך ההכנה המשותף, נמליץ לכם להכין את הגרנולה עם הילדים. כך תיהנו מפעילות ארוכה ובריאה יותר.

להכנת הגרנולה מערבבים בקערה אחת שלוש כוסות של שיבולת שועל, חצי כוס שומשום, מעט קינמון, חצי כוס סילאן, מעט קינמון ושתי כפות שמן קנולה. בקערה השנייה מערבבים כוס פצפוצי קינואה או פצפוצי אורז וחצי כוס פירות יבשים מסוגים שונים. אופים בתנור את תערובת הקערה הראשונה במשך כחצי שעה, בחום של 160°. לאחר האפייה מאחדים בין התערובות – הגרנולה מוכנה!

כעת ניתן להרכיב את המוזלי. חותכים פירות מסוגים שונים לבחירתכם (בננה, תפוז, תפוח, אגס, תמרים וכדומה) ומניחים אותם מעל לגביע יוגורט, בתוספת שלוש כפות גרנולה וכף דבש. 

פנקייק שוקולדי

מה טעים יותר מפנקייק? פנקייק שוקולד! מה מפנק יותר מתלולית פנקייקים שוקולדית אוורירית ומתוקה? תוספת של שוקולד מעליה! אם הילדים ממש אוהבים את המתוק המתוק הזה, ומתחשק לכם לפנק אותם, הכינו יחד לארוחת הבוקר פנקייקים עם טוויסט.

כל שעליכם לעשות הוא לערבב ביצים, חלב וסוכר ואליהם להוסיף קמח וקקאו (כך נקבל את הגוון הרצוי והטעם השוקולדי). לאחר מכן יש לחמם מחבת עם חמאה או מעט שמן וליצוק מעט מן הבלילה של הפנקייק למחבת החמה. לאחר שמתחילות להופיע בועות קטנות בשולי הפנקייק יש להפוך אותו ולהוציא לצלחת. את ערמת הפנקייק המפוארת שלכם, תוכלו לעטר עם שוקולד מגורר ולזלוף סירופ מייפל.

טוסט מקושט

טוסט וילדים זה סיפור אהבה, אבל גם את סיפור האהבה היפה ביותר יש צורך לתחזק, וכאן בדיוק נחלצים לעזרתנו שלל ירקות וממרחים, כדי להפוך כל טוסט פשוט לחגיגה צבעונית. אם לילדים נמאס מהשילוב הנצחי בין לחם, גבינה צהובה וירקות חתוכים בצד, תוכלו לשדרג להם בקלות את הבוקר עם מעט יצירתיות ומספר חומרי גלם.

אם אתם בוחרים בטוסט מלוח, הוסיפו לו גבינה צהובה והכניסו לטוסטר. לאחר שהוא מוכן הניחו אותו בצלחת. קרצו עיגולים שישמשו כעיניים בחלקו העליון של הטוסט ומלאו אותם בממרח שהילדים אוהבים (לבנה / גבינה לבנה / קוטג' וכדומה). את האף תוכלו להרכיב ממלפפון חתוך ואת הפה מעגבנייה בשלה. אם הילדים ממש לא אוהבים שהירקות מרטיבים את הטוסט (תופעה מוכרת), תוכלו ליצור אף ופה באמצעות קטשופ ולהוסיף ידיים, רגליים ושיער מפיסות ירקות. את הידיים תוכלו ליצור מגמבה אדומה, את הרגליים ממלפפונים ואת השיער מפלפל צהוב או תירס, והרי לכם טוסט מקושט לתפארת!

אם מתחשק לכם להכין דווקא טוסט מתוק, תוכלו למרוח עליו חמאה וזרות מעט אבקת סוכר או למרוח ריבות בטעמים שונים כגון: תות, פירות יער, משמש, אפרסקים ועוד. כעת קשטו אותו באמצעות פירות רעננים: תותים, ענבים, אוכמניות, תפוחים וכל פרי אחר שהילדים אוהבים. תוכלו ליצור פרצוף חייכני, או פשוט להפוך את הצלחת לצבעונית כמו זר פרחים חגיגי.

ביצה בקן

מתכון הילדים האלמותי הוא אחד הפינוקים הכי טעימים שיש לארוחת בוקר מזינה, המשלבת גם פחמימה, גם חלבון ואם תוסיפו גם סלט ירקות קטן ליד, תקבלו את המנה המושלמת. מלבד היותה טעימה במיוחד, הכנת ה"ביצה הקן" גם פשוטה להפליא. מחממים מעט שמן או חמאה במחבת קטנה על אש בינונית, יוצרים חור במרכז פרוסת לחם ומטגנים קלות משני הצדדים. מוסיפים ביצה למרכז החור, מתבלים במלח ופלפל ומכסים את המחבת. מטגנים שתי דקות נוספות על להבה נמוכה והקן מוכן! הקפידו שלא לבשל את הביצה יתר על המידה, היא אמורה להיות רכה בחלקה הפנימי. מומלץ להגיש עם סלט ירקות, עגבניות שרי ובגרסת המבוגרים עם קרם פרש וסלט עלים רענן.