שיפודי טופו צלויים על קרם עדשים - מתכון ב-20 דקות | השף הלבן

שיפודי טופו צלויים על קרם עדשים

ארוחה טבעונית נהדרת עשירה בחלבון שאפשר להכין על מנגל או על פלנצ'ה (או מחבת) ביתית

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
שיפודי טופו צלויים
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4-6:
  • 1 חבילת טופו בטעם טבעי או פיקנטי "תנובה ALTERNATIVE", חתוך לקוביות של 2.5 סמ"ר
למשרה ולהגשה:
  • 1 כוס עשבי תיבול מסוגים שונים (בזיליקום, כוסברה, עלי סלרי, פטרוזיליה, שמיר, אורגנו)
  • 2 שיני שום קלופות
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1/4 כוס שמן זית
  • מלח, פלפל
לקרם עדשים:
  • 1 כוס עדשים כתומות
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 4-5 כפות מיץ לימון
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח, פלפל
הוראות הכנה:
  • 01.

    שמים במעבד מזון את מרכיבי המשרה ומעבדיםעד שהמרכיבים קצוצים דק דק. מעבירים כף גדושה לקערה או קופסאת פלסטיק, מצרפים אתהטופו ומערבבים. מניחים בצד לספיגת טעמים.

  • 02.

    מכינים קרם עדשים: שמים את העדשים בסיר ומבשלים בשפע מים רותחים כ- 7-8 דקות עדשהעדשים רכות. מסננים ושומרים את מי הבישול. מעבירים את מרכיבי קרם העדשים למעבדמזון עם 1/4 כוס מים מסוננים ומעבדים לקרם. מוסיפים בזילוף מים עד קבלת מרקם שלמשחה.

    טיימר מופעל
    00:08:00
  • 03.

    משחילים טופו על שיפודים וצולים על מנגל או פלצ'ה משומנת או מחבת משומנת כ- 2-3דקות מכל צד עד השחמה. לוחצים בעזרת תרווד או תחתית מחבת כך שהטופו יצמדו למנגל אופלנצ'ה או מחבת.

  • 04.

    להגשה שמים בצלחת קרם עדשים, עליו 2 שיפודי טופו ומזלפים מיתרת המשרה.

הכנת? כאן מדרגים
(1)