ההקפדה על אורח חיים בריא ותפריט ארוחות מאוזן חשובה תמיד ולעיתים אנחנו נוטים לדחוק אותה לצדדים בעקבות השגרה העמוסה, ההתחייבויות השונות או שפשוט תמיד נעדיף להזמין מקדולנד'ס לארוחת צהריים. שלא תטעו, גם אנחנו אוהבים להתפנק עם ג'אנק פוד לפעמים, אבל בסופו של יום אנחנו רוצים בטובתו של הגוף שלנו, וטובתו טמונה באוכל ביתי, תפריט מאוזן והקפדה על פעילות גופנית. בכדי להגיע לתפריט מאוזן ואולטימטיבי עבור כל אחד, נמליץ לכם להתחיל עם בנייה והרכבה של תפריט אישי. אתם לא חייבים ללכת בשביל זה לתזונאית או להתייעץ עם רופא כשלב ראשון, אלא רק קצת סדר ומשמעת עצמית. בתחילת כל שבוע נסו להיערך ולארגן את ארוחות השבוע שלכם, זכרו – אתם לא חייבים להכין את כל האוכל מראש, הכוונה היא לתכנן את סדר הארוחות, התכולה שלהן וזמן ההכנה. מרגישים מבולבלים? הנה שלושה מתכונים בריאים שיכולים להשתלב בקלות בתפריט האישי שלכם:

פשטידת קישואים

באופן כללי הקישוא הוא ירק פופולרי מאוד בישראל וזה לא סתם הקישוא הוא בעל יתרונות תזונתיים רבים ומכיל בתוכו אשלגן, חומצה פולית, ויטמין A, B ו-C. מעל הכל הוא אחד הירקות בעלי הערך הקלורי הנמוך ביותר ואינו מכיל שומנים רווים או כולסטרול. כך שלא משנה איך תבחרו לצרוך אותו זה מבורך. ההמלצה שלנו היא על פשטידת קישואים קלה להכנה שמשלבת את הטעם הנהדר של הקישוא עם גבינה בולגרית מלוחה: מגרדים בצל וקישוא בפומפייה ומערבבים היטב עם הגבינה, ביצה, שמן, קמח ואבקת אפייה בשלבים המוגדרים במתכון, יוצקים את הבלילה לתבנית ואופים למשך 35-40 דקות. מי מכם שלא יכול לשבת בחוסר מעש מול התנור ולהמתין עד שהפשטידה תצא, נמליץ לכם להכין סלט ירוק בזמן הזה ולהגיש אותו בארוחה לצד הפשטידה. 

סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה

עדשים שחורות הן בגדר זהב בעולם הקטניות ומכילות חלבון צמחי, סיבים, מינרלים וויטמינים. הדרך הכי טובה וטעימה לצרוך אותן היא לצד ירקות: סלטים, מרקים, תבשילים וכן הלאה. אנחנו רוצים להמליץ לכם על סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה שהוא גן עדן של טעמים וערכים תזונתיים. דיברנו לא רבות על נבחרת הירקות הכתומה, שעשירה בויטמיים, מינרלים ועוד שלל חומרים תזונתיים חיוניים, כאשר הייחודיות שלה היא הקרוטנואידים. שבשפה הכי פשוטה הפ נוגדי חימצון חזקים המעניקים לירקות הללו את הצבע הכתום ויש להם תפקידים חשובים בגוף, כאשר הבולט ביניהם הוא ייצור ויטמין A החיוני למערכות שונות בגוף. אז כאמור, השילוב בין הבטטה לעדשים הוא אופטימלי מבחינה בריאותית ועוד יותר מבחינת הטעמים. אופים את הבטטות ומבשלים את העדשים השחורות בנפרד, ולאחר מכן מערבבים אותן עם גבינה צפתית, פטרוזיליה בצל סגול ומתבלים לפי הטעם. 

רול סלמון

אי אפשר לדבר על ארוחות בריאות וקלות להכנה מבלי להזכיר את הסלמון. אחד הדגים האהובים בישראל (ובכלל), עשיר בערכים תזונתיים חיוניים לגוף ובעיקר פשוט טעים והולך נפלא בכל ארוחה. בגלל שהנושא העיקרי שלנו הוא ארוחות בריאות קלות להכנה, לא נתעכב על תבשילי דגים ארוכים בסיר או במחבת ונדבר תכלס רול סלמון מעושן שתכינו בקלות ובפשטות. אנחנו מדברים על סלמון מעושן מוגש בטורטייה חמה עם גבינת שמנת. ההמלצה היא להגיש כאשר הטורטייה חמה, אך בהחלט תוכלו לעטוף ולאכול מאוחר יותר בדרך ללימודים או לעבודה.