יוצאים לארץ המגף

אין כמו השף האיטלקי הקלאסי היוצא מהמטבח לאחר שהכין במו ידיו את רוטב הפסטה הטעים ביותר בעולם, המעלה ניחוח בזיליקום ועגבניות טריות שבושלו לאט. המזון האיטלקי קל מאד להכנה ומגוון להפליא. תוכלו להכין ארוחת ערב בסגנון בופה עם מגוון מנות איטלקית משגעות, בפעם הבאה שאתם מזמינים חברים לארוחת ערב. אפשר להכין פסטה ברוטב ארבע גבינות, כאשר את הרוטב מכינים משמנת מתוקה, חמאה, שום, מוצרלה, גבינה צהובה מגוררת, גבינת פרובולונה מגוררת וגבינת פרמז'ן מגוררת להגשה. אפשר לבחור מגוון רחב של פסטות טעימות החל מספגטי בסיסי וכלה בפנה, פוזילי או פטוצ'יני.

כמנה ראשונה אפשר להגיש מגוון רחב של סלטים מהמטבח האיטלקי כמו סלט קפרזה טעים המשלב עגבניות שרי, פרוסות של מוצרלה (או בייבי מוצרלה – כדורים קטנים וטעימים שקל מאד לחתוך), עלי בזיליקום ותבלינים שונים. זלפו מעט שמן זית מעל והסלט מוכן.

כמו כן תוכלו להגיש את אחד המאכלים המזוהים ביותר עם המטבח האיטלקי – פיצה ביתית שאפויה בתנור על גבי אבן שמוט. אתם יכולים להיות יצירתיים מאד עם התוספות לפיצה וליצור שילובים של שתיים או שלוש תוספות כמו: גבינות שונות, פטריות, זיתים ירוקים ושחורים, עגבניות, אננס, תירס, פלפל אדום ועוד מגוון רחב של תוספות טעימות במיוחד. אם חשקה נפשכם בהכנת בצק ורוטב פיצה ביתיים, תוכלו לחפשם תחת מתכון לפיצה.

בהמשך לקו האיטלקי תוכלו להגיש גם ריזוטו – אורז מבושל במרקם קרמי מיוחד. תוכלו לבחור בין מספר סוגים טעימים במיוחד כמו הריזוטו אה־לה־זוקה שמשלב גבינה, דלעת ואגוז מוסקט או ריזוטו אה לה פונגי עם פטריות.

מה שותים בארוחה הזו? הגישו יין איכותי או לימונצ'לו - ליקר קליפות לימונים חמצמץ שמשתלב בצורה מושלמת עם טעמי הגבינה. לקינוח תוכלו להגיש ג'לאטו (גלידה איטלקית איכותית) או להשקיע מעט יותר ולאפות עוגת טירמיסו.

ארוחת אסייתית טעימה מהמטבח היפני

רוצים להגיש ארוחה מתוחכמת יותר המורכבת ממנות יפניות מסורתיות וטעימות במיוחד? יש בפניכם מספר רב של אפשרויות, החל מסושי מעשה ידכם שמשלב אורז, אצות, וסוגי דגים שונים או חביתה מסוכרת. אתם יכולים ללמוד להכין סנדוויץ' סושי בריא במיוחד המתאים גם לצמחונים על ידי גלגול האצה עם מילוי של רצועות מלפפון, גזר ושלל ירקות.

אפשרות נוספת לארוחה מעט כבדה יותר היא מטוגנים בטמפורה: החל מירקות שונים שמטוגנים בשכבה קריספית העוטפת אותם וכלה בדג סלמון עסיסי המוגש עם מטבל סויה־חומץ. אפשר גם ללמוד להכין את הכופתאות הטעימות במיוחד המגיעות מהמטבח היפני המשלבות תפוחי אדמה ובשר טחון, תוכלו למצוא מגוון מתכונים למנה הזו הקרויה "קורוקה". את הארוחה אפשר לשלב בכוסית סאקי ולקנח בגלידה עטופה טעימה במיוחד – המוצ'י שעשה עלייה לארץ לא מזמן. אפשר כמובן להכינו לבדכם, אם תרצו להשקיע, חפשו מתכון למוצ'י עם גלידת וניל.

ארוחה בניחוח צרפתי

הנקודה האחרונה שבה נעצור על גבי הגלובוס היא צרפת, עם מגוון רחב של מתכונים המוגשים בבתי הקפה ומסעדות היוקרה של עיר האורות הרומנטית פריז.

נתחיל ממנות המבוססות על גבינות כחולות טעימות, כמו סלטים עם גבינה רוקפור המשלבים ירקות כמו חסה, גזר, תאנים ופקאן. כל אלה מחוזקים בוויניגרט תפוזים המעניק למנה טעם חמוץ מתוק.

מבחינת המנות העיקריות יש לכם מגוון עצום של אפשרויות. החל מדג פורל מתקתק עם אגסים או משמשים אפויים, רטטוי טעים המשלב ירקות מבושלים לצד מנה בשרית שבושלה לאט או טוסטים קטנים אפויים על פרוסות בגט שקל מאד להכין.

מה נגיש לקינוח צרפתי? קרם ברולה איכותי לצד קוראסוני חמאה טריים שאפיתם מעט לפני הארוחה. אפשר גם להכין בקלות קרפ צרפתי ולהגיש עם נוטלה ובננה, או אם אתם רוצים להשקיע מעט יותר, למדו לאפות עוגת סברינה והפתיעו את כולם. כל זאת לצד כוס יין צרפתי משובח שהופך את הארוחה למושלמת.

הפעם כדי ליהנות משלל מנות נפלאות אתם לא צריכים דרכון – בתאבון!