עוגת ביסקוויטים קטיפתית עם מסקרפונה ותותים

יש כאן טוויסט של עוגת הביסקוויטים המסורתית שפשוט משדרג את כל החוויה כולה. ההכנה שלה עדיין פשוט כמו המקור, אך המרכיבים הם אלה שהופכים את הטעם לכה איכותי. כך תכינו את העוגה:

 

להכנת הקרם ממיסים חפיסה וחצי של שוקולד לבן עם רבע מכל שמנת מתוקה ולאחר מכן מצננים את התערובת. במיקסר מקציפים את שארית מכל השמנת, יחד עם מכל מסקרפונה וכף אינסטנט פודינג. כעת ערבבו בעדינות תוך תנועות קיפול את שתי התערובות.

 

כעת, נרכיב את העוגה ממש כמו במתכון הקלאסי. טובלים קלות ביסקוויטים בחלב ומסדרים בתחתית של תבנית לעוגה. מורחים על הבסיס חצי מכמות קרם המסקרפונה והשוקולד הלבן. כעת מסדרים פרוסות תותים בצפיפות. אחר כך מסדרים שכבה שנייה של ביסקוויטים וקרם. מכניסים את העוגה למקרר למשך ארבע שעות לפחות. לפני ההגשה מומלץ לקשט עם תותים טריים ושוקולד לבן. 

עוגת ביסקוויטים טבעונית בשני צבעים שכולם יאהבו

בין אם במשפחה שלכם ישנם אנשים טבעונים ובין אם ישנם אנשים רגילים ללקטוז, העוגה הזו תתאים להם בדיוק. אך גם כל שאר המשפחה תוכל ליהנות ממנה בשמחה גדולה. אז כיצד נכין עוגת ביסקוויטים טבעונית? ממש כך:

 

מקציפים במיקסר את תערובת הקרם: מכל קצפת צמחית, כוס חלב סויה, חבילת אינסטנט פודינג וניל, ושליש כוס סוכר. כעת נחלק את הקרם לשניים כדי שנוכל ליצור את שני הצבעים השונים. לחצי תערובת מוסיפים מעדן סויה בטעם וניל ולחצי השני מוסיפים מעדן סויה בטעם שוקולד. כעת יש לכם קרם לבן וקרם חום.

 

להרכבת העוגה מרטיבים ביסקוויטים בחלב סויה, במקום חלב רגיל. מסדרים את הביסקוויטים בתחתית התבנית של העוגה. על שכבת הביסקוויטים הראשונה מורחים את קרם הווניל. מעל הקרם מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב סויה ומעליה מורחים את קרם השוקולד. אפשר לחתום את העוגה עם שכבת ביסקוויטים שלישית. מכניסים למקפיא לשעתיים לפחות.

 

להכנת ציפוי השוקולד ממיסים במיקרוגל חפיסת שוקולד מריר עם שלוש כפות של חלב סויה. יוצקים את הרוטב על העוגה ומכניסים למקפיא או למקרר. 

עוגת ביסקוויטים חלומית עם קרם גבינה וריבת חלב

השילוב בין ריבת חלב לגבינה הוא זיווג משמים. הטעמים של שני המרכיבים מחמיאים האחד לשני ויוצרים הרמוניה בפה. חשבו כמה נפלא יהיה השילוה הזה בעוגת ביסקוויטים. קדימה, להכנה:

 

את הביסקוויטים טובלים בקפה שהכנו מראש, אפשר להשתמש באספרסו או קפה נמס. מכסים את התחתית של התבנית בשכבת ביסקוויטים. לשם הכנת הקרם נערבב במיקסר שני מכלים של גבינה לבנה וארבע כפות סוכר עד שמתקבל קרם אוורירי. ממשיכים להקציף ומוסיפים לאט לאט מכל שמנת מתוקה להקצפה.

 

מורחים חצי מהקרם על גבי שכבת הביסקוויטים שסידרנו ומעל מניחים עוד שכבה של ביסקוויטים. טורפים כף של קרם עם ריבת חלב ומוסיפים לשארית הקרם בתנועות קיפול. מורחים את הקרם עם ריבת החלב על העוגה. מעל העוגה אפשר לזלף מעט ריבת חלב ולפזר אגוזים לפי טעמכם. בסיום מכסים את העוגה ומכניסים למקפיא למשך חמש שעות לפחות. 

עוגת ביסקוויטים קפואה עם קרם גבינה ושוקולד

הרי לפניכם העוגה המושלמת לקיץ, ממש כמו גלידה שוקולד טעימה. זוהי גרסה מצננת במיוחד של עוגת הביסקוויטים. תנסו ולא תתחרטו:

 

ממיסים שוקולד מריר ומערבבים עם כף שמנת חמוצה. לאחר מכן מוסיפים את שארית המכל של השמנת החמוצה ומערבבים היטב. במיקסר מקציפים שני מכלים של שמנת מתוקה, ארבע כפות קקאו, אבקת סוכר ותמצית וניל. ערבבו בזהירות בהתחלה כדי שלא יעוף קקאו לכל עבר.

 

בתוך תבנית מסדרים שכבה של ביסקוויטים טבולים בחלב, גם בתחתית וגם על הדפנות. מורחים על בסיס הביסקוויטים את כל הקרם של העוגה, ומעל לקרם מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים. מכניסים את העוגה למקפיא למשך חמש שעות. ממיסים יחד שמנת ושוקולד ומוזגים מעל לעוגה. ומחזירים למקפיא עד להגשה.