אלפחורס - מתכון מהיר וקל לעוגיות אלפחורס טעימות | השף הלבן

אלפחורס טעימות וקלות להכנה

בואו ללמוד להכין בקלות את העוגיות הארגנטינאיות האהובות במילוי ריבת חלב. מתכון קל וממכר שללא ספק ישדרג לכם את הקפה

מאת: עדי אסא
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
אלפחורס
המרכיבים ל40 עוגיות:
  • 200 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 500 גרם קורנפלור
  • 1 כוס קמח
  • ריבת חלב
  • 1/2 שקית קוקוס
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות.

  • 02.

    מקציפים במיקסר סוכר וחמאה עד שהתערובת תפוחה ואוורירית. מוסיפים את הביצים אחת-אחת, ומקציפים היטב. מוסיפים סוכר וניל ואבקת אפיה ומקציפים עוד קצת עד לאחידות התערובת.

  • 03.

    מנפים קורנפלור לקערה אחרת ומוסיפים בהדרגה לתערובת תוך הקצפה, עד שכל הקורנפלור נבלע ומתקבל בצק דביק. מנפים מעל קמח ושוב מקציפים עד שהקמח נבלע ומתקבל בצק דביק.

  • 04.

    אוספים את הבצק לכדור ומניחים על משטח מכוסה קמח. מרדדים את הבצק לעובי 1/2 ס"מ. יוצרים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ בעזרת כוס קטנה. מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

  • 05.

    אופים במשך 7-10 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות ונשארות בהירות (שלא יזהיבו). מתחילים את האפייה בשליש התחתון של התנור ואם צריך מעלים לאמצע התנור. מצננים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 06.

    כל זוג עוגיות ממלאים בנדיבות בריבת חלב ומגלגלים את השוליים בקוקוס. שומרים בקופסה סגורה עד שבוע.

הכנת? כאן מדרגים
(963)