פירות שונים של קיץ

אחד מהשדרוגים האהובים ביותר עבור עוגות בחושות הוא שימוש בפירות. דווקא בקיץ פעמים רבות אנו נשארים עם פירות שמראם כבר עייף והם קמלים קמעה. זהו בדיוק הרגע לאפות עוגה בחושה בשילוב פירות הקיץ. תוכלו לשלב בתוך העוגה אפרסקים, שזיפים, נקטרינות, ענבים וכדומה. לפניכם מתכון נהדר לעוגה בחושה בשילוב פירות. אלו המצרכים הנדרשים להכנתה: קמח תופח, סוכר, ביצים, חמאה רכה, תמצית וניל, שלל פירות העונה כגון: שזיפים, משמשים, תותים, נקטרינות, תאנים, תפוחים וכדומה חתוכים לפלחים, אבקת סוכר ומעט קינמון.

אופן ההכנה פשוט כמו שרק עוגה בחושה יכולה להיות: ערבבו את כל המצרכים בקערה גדולה חוץ מהפירות. לאחר מכן שמנו תבנית ושטחו את הבלילה בתוכה. הניחו את פלחי הפרי שבחרתם על הבלילה ובזקו מעליהם מעט אבקת סוכר וקינמון. חממו תנור לחום של 175 מעלות ואפו במשך 35 דקות עד שעוגתכם מקבלת גוון זהוב יפהפה וריח משכר מתפשט ברחבי הבית.


עוגת שוקולד בחושה מיוחדת במינה

עוגת השוקולד הזו היא לא עוד עוגה בחושה, ולא עוד עוגת שוקולד היא עוגה עסיסית, נימוחה וגבוהה במיוחד! להכנתה תזדקקו לביצים, סוכר, קורט מלח, תמצית וניל, שמן, מים, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה וקקאו איכותי. 

אופן ההכנה: הקציפו בקערת מיקסר את הביצים עם הסוכר, תמצית הווניל ומלח עד שתתקבל עיסה אוורירית ותפוחה. אחר כך הסירו את הקערה מהמיקסר והוסיפו מים ושמן. ערבבו ידנית לאט לאט עם מטרפה עד להטמעתם בעיסה. 

כעת בקערה נפרדת ערבבו את אבקת האפייה, הקקאו, הקמח והקורנפלור והוסיפו את התערובת היבשה אל התערובת הרטובה. ערבבו עד שלא יהיו גושים. חממו תנור לחום של 170 מעלות, והעבירו את העיסה לתבנית אפייה משומנת. הכניסו לתנור ואפו במשך 40 דקות.

לציפוי העוגה אפשר להכין גנאש שוקולד משמנת מתוקה וחפיסת שוקולד ולשפוך על העוגה. לאחר מכן קלו במחבת מעט שקדים לבנים פרוסים ופזרו על ציפוי השוקולד. 


עוגת מייפל בחושה ומשודרגת עם שבילי קינמון ואגוזי פקאן

איזה מראה יפה הוא המראה של עוגה בחושה גדושה בכל טוב. טעמו של המייפל המתוק המשתלב ברכות עם הקינמון ואגוזי הפקאן. אין ספק שזו לא סתם עוגה בחושה אלא עוגת שחיתות בחושה וטעימה במיוחד! 

להכנת העוגה נזדקק לביצים, שמנת מתוקה או קרם קוקוס, סוכר לבן, שמן, קמח לבן ושקית אבקת אפייה. 

להכנת השבילים של העוגה נזדקק לסוכר חום כהה, קינמון, פקאנים טבעיים קצוצים דק ומייפל אמיתי.

אופן ההכנה: חממו תנור ל-170 מעלות, במקביל שמנו תבנית קוגלהוף עם מעט חמאה או שמן וצפו אותה עם מעט פקאנים קצוצים. 

בקערה גדולה טרפו את הרכיבים הבאים: שמן, ביצים, סוכר ושמנת. לאחר שקבלת תערובת חלקה הוסיפו פנימה את אבקת האפייה והקמח וטורפים עד להטמעה מוחלטת.

בקערה קטנה מכינים את המצרכים עבור השבילים של העוגה – פקאנים, סוכר וקינמון יחדיו. ערבבו היטב.

כעת שפכו כרבע מהבלילה של הקערה הגדולה לתוך תבנית הקוגלהוף, על הבלילה פזרו רבע מתערובת השבילים. חזרו על הפעולה שנית והוסיפו עוד רבע בלילה ושוב רבע מתערובת השבילים עד ששתי התערובות יסתיימו. חשוב שהבלילה תגיע לגובה שלושת רבעי מהתבנית.

כעת הכניסו את התבנית לתנור ואפו במשך 40 דקות או עד שקיסם העץ יצא עם פירורים לחים עליו.

מיד לאחר שהוצאתם את העוגה מהתנור, זלפו עליה את רוטב המייפל והניחו לה להתקרר טרם תהפכו אותה ותוציאו אותה מן התבנית.


עוגה בחושה עם שוקולד לבן וקפה

לחובבי טעמי הקפה העוגה הבחושה הזו היא מושלמת, השוקולד הלבן מעניק לעוגה מתיקות עדינה אשר מדגישה יותר את טעמו הנעים של הקפה. המצרכים לעוגה הממכרת הזו הם: ביצים, סוכר, חלב, שמן, קפה נמס, קורט מלח, תמצית וניל, קמח, קורנפלור, אבקת אפייה ושוקולד לבן. 

אופן הכנתה לוקח כחמש דקות ולפניכם עוגה מפנקת במיוחד. הכניסו את כל המצרכים לקערה גדולה אחת למעט הקורנפלור, הקמח ואבקת האפייה. וערבבו עד לקבלת תערובת אחידה. לאחר מכן, הוסיפו את המצרכים שנותרו וערבבו שנית. קצצו את השוקולד הלבן דק והוסיפו אותו לבלילה. ערבבו עד שיטמע בפנים לחלוטין.

חממו תנור לחום של 170 מעלות ושפכו את הבלילה לתבנית משומנת. אפו את העוגה כ-40-35 דקות. לאחר מכן צננו אותה היטב ולסיום בזקו מעליה מעט אבקת סוכר.