אורז לבן 

אורז לבן הוא חלק מהתפריט השבועי של כל משפחה כמעט. הכנת אורז היא קלה ופשוטה ולכל משפחה יש את השיטה המיוחדת שלה להכנת האורז. אפשר לשדרג את מנת האורז הלבן אם נוסיף לה כמה שילובים לא שגרתיים. למשל, בהוספת פירות יבשים כגון: צימוקים, אוכמניות, שזיפים ומשמשים מיובשים נעניק לאורז טעם מתקתק וייחודי. כך תוכלו להכינו בביתכם: במחבת נטגן בצל פרוס, נוסיף לו את תערובת הפירות היבשים (את הפירות הגדולים יותר כמו השזיפים והמשמשים ניתן לחתוך לחצי שיהיה נוח לאכילה), ונערבב כמה דקות. לתערובת נוסיף אורז יבש (לא מוכן) , נתבל במלח, פלפל וקינמון ונערבב מעט. נוסיף מים רותחים, נכסה את הסיר ונבשל כעשרים דקות על אש נמוכה עד שהאורז מוכן.

אפשרות נוספת לשדרוג מנת האורז הלבן היא על־ידי הוספת שום כתוש ועירית קצוצה. שילוב מעניין ומפתיע שאינו שגרתי ויכול להתאים מצוין לאירוח. נטגן במעט שמן אורז עם שום כתוש כשתי דקות. לאחר מכן נוסיף את העירית הקצוצה, מלח ופלפל, נוסיף מים רותחים ונכסה את הסיר להמשך בישול על אש נמוכה עוד כעשרים דקות.

פתיתים מתקתקים 

כל הילדים אוהבים פתיתים. מדובר במנה פשוטה ומהירה להכנה שלרוב מוגשת לילדים עם שניצל וסלט, כארוחת צוהריים אחרי בית הספר או הגן. אפשר להכין מנה משודרגת שתשלב בין הפתיתים, ירקות ועוף למנה אחת מושלמת ומתקתקה מעט שהילדים יתאהבו בה מיד.

ראשית נכין בסיר פתיתים לפי הוראות ההכנה.

נכין את שאר הרכבים בקעריות קטנות להקלה על מהלך הבישול. נחתוך את חזה העוף לרצועות או לקוביות. נחתוך גמבה וגזר לקוביות בינוניות. נפרוס בצל לפרוסות ופטריות לרבעים.

נטגן במחבת גדולה או בווק את הבצל עם שמן זית, כאשר הבצל יתרכך נוסיף לו את העוף ונמשיך בטיגון עד שישנה את צבעו ללבן. נוסיף את שאר הירקות ונמשיך בטיגון עוד מספר דקות עד שכל הירקות מתרככים. למחבת הירקות נוסיף את הפתיתים שהכנו ולתבשיל כולו נוסיף סויה, דבש (או סילאן למי שמעדיף), מלח ופלפל ועוד חצי כוס מים רותחים. נערבב היטב ונכסה את המחבת לעוד כעשר דקות בישול.

עוגת גבינה אליפות 

גם עוגת גבינה אפויה הלוא היא העוגה המושלמת. תוכלו לשדרג בקלות ולהביאה לגבהים חדשים את העוגה הסטנדרטית נכין מ הקצפת ביצים עם סוכר ותמצית וניל. הוסיפו גבינה לבנה וגבינת נפוליאון. בקערה נפרדת ערבבו קמח, קורנפלור ופודינג וניל והוסיפו אותם אל תערובת הגבינות. ערבבו הכל לתערובת חלקה ואחידה ואפו בתנור כשעה. אין כמו טעמה המושלם של עוגת הגבינה המתוקה, אך לא מתוקה מידי, בסיום הארוחה.

אך כדי לשדרג אותה ולהעניק לה טוויסט ייחודי ומפתיע, ערבבו גבינה לבנה וגבינת נפוליאון יחד עם סוכר והוסיפו לתערובת הגבינות גם שמנת חמוצה, תמצית וניל וחמאת בוטנים. אל התערובת הזו נוסיף ביצים ונערבב היטב עד לקבלת בלילה אחידה. ניצוק את הבלילה לתבנית אפייה משומנת ונאפה כשעה עד שעה ורבע (שולי העוגה יהיו אפויים ויציבים, ואילו אמצע העוגה יהיה עדיין מעט רך). נוציא את העוגה וניתן לה להתקרר לאט לטמפרטורת החדר. שדרוג נוסף לעוגת הגבינה, מפתיע ומעניין הוא שמן סויה. נקציף חלבונים וסוכר. בנפרד, נקציף ביצים שלמות וסוכר עד לקבלת קצף צהוב. נוסיף גבינה לבנה, קמח, קורנפלור חלב וגרידת לימון ונוסיף לאט ובהדרגה את שמן הסויה לתערובת. נקפל בעדינות את קצף החלבונים לתערובת וניצוק לתבנית אפייה. יש לאפות בחום גבוה כחמש דקות ואז להוריד את הטמפרטורה לבינונית לעוד שעה ורבע בערך. בסיום האפייה נכבה את התנור, נפתח מעט את דלת התנור אך נשאיר את העוגה בפנים עד שתתקרר. נקבל עוגה מעניינת ומיוחדת בטעמה שתפתיע גם אתכם.

כל מנה שגרתית ניתן לשדרג בעזרת טוויסט קטן. כך ניתן להפוך אותה למיוחדת ושונה. כל מנה יכולה להתחדש ולהפתיע עם מעט דמיון, ולהפוך אפילו למנה המועדפת במקום המנה הקודמת.